Στέφανος Χατζόπουλος: «Αντικαθιστούμε όλα τα παλαιά δίκτυα ύδρευσης»

Μαρτίου 22, 2021
Για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού μίλησε, σε live διαδικτυακή επικοινωνία, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, κ. Στέφανος Χατζόπουλος.

Ο κ. Χατζόπουλος μίλησε για την ανάγκη προστασίας του υπερπολύτιμου δημόσιου αγαθού, ενώ αναφέρθηκε στον μαθητικό διαγωνισμό που οργάνωσε η ΔΕΥΑΤ, με στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στο θέμα της ορθολογικής χρήσης νερού.

Ο κ. Χατζόπουλος μίλησε για μία διαρκή προσπάθεια να αντικατασταθούν τα παλιά δίκτυα, ώστε να υπάρχει καλύτερη ποιότητα νερού και παράλληλα να μειώνονται βλάβες και διαρροές.
Αναφορικά με τα έργα που εκτελεί και σχεδιάζει η ΔΕΥΑΤ, τόνισε πως έχουν ήδη αντικατασταθεί τα δίκτυα ύδρευσης σε πολλά σημεία της Τρίπολης, αλλά και σε τοπικές κοινότητες. Εν συνεχεία, έκανε αναφορά στον αγωγό του Μεθυδρίου, αλλά και στα δίκτυα της Βλαχέρνας, του Λεβιδίου, των Κολλινών και του Αγίου Σώστη.

Επιπρόσθετα, προχωρούν έργα τηλεελέγχου για να εντοπίζονται άμεσα οι διαρροές, ενώ προς δημοπράτηση είναι το ίδιο έργο και για τα χωριά, καθώς και για το Μεθύδριο.

Επίσης, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» υποβάλλαμε πρόταση για τα ψηφιακά υδρόμετρα μέσα στην πόλη της Τρίπολης και στα δέκα χωριά του παλιού Καποδιστριακού Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκινά ένα πολύ μεγάλο έργο για το αποχετευτικό και τον βιολογικό του Λεβιδίου, με αρχικό προϋπολογισμό 11.000.000 ευρώ, ενώ ήδη έχει εγκριθεί το έργο του αγωγού των ομβρίων υδάτων στην περιοχή των Φιλικών, στη νότια περιοχής της πόλης, καθώς επίσης και στον περιφερειακό προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.

Ο κ. Χατζόπουλος επισήμανε ακόμα ότι ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας του ηλεκτρονικού λογαριασμού, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής λογαριασμών με τραπεζικές κάρτες.

Κλείνοντας, απεύθυνε έκκληση για μία κοινή προσπάθεια εξοικονόμησης νερού και κατ’ επέκταση προστασίας του υδροφόρου μας ορίζοντα.

Τελευταία τροποποίηση στις 22 Μαρτίου 2021 %22:%Μαρ

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia