Η πρωτοβουλία Intelligent Cities Challenge Τρίπολης – Κορίνθου: Eυκαιρίες συµβολής από τους πολίτες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρίπολη-Κόρινθος – 16.12.2020

«Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης είναι ιστορικής σημασίας και ο στόχος του είναι να συμβάλλει στον σχεδιασμό μιας πράσινης, ψηφιακής, και κοινωνικής ανάκαμψης που θα έχει στο κέντρο της τον Ευρωπαίο πολίτη. Το πρόγραμμα Intelligent Cities Challenge θα είναι στρατηγικος αρωγός στις πόλεις σε αυτό το δρόμο της ανάπτυξης, μέσω υψηλών συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενός μοναδικού δικτύου ανταλλαγής ιδεών, πρακτικών και συνεργασίας και έξυπνων εργαλείων σχεδιασμού και μέτρησης της προόδου», δήλωσε η κα. Ντάνα Ελευθεριάδου στη διαδικτυακή ημερίδα «Η πρωτοβουλία Intelligent Cities Challenge Τρίπολης-Κορίνθου: ευκαιρίες συμβολής από τους πολίτες» που διοργάνωσαν οι Δημοτικές Αρχές Τρίπολης και Κορινθίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τον θεσμό «Πανεπιστήμιο της Κοινωνίας» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων.

Με την ενεργή συμμετοχή και συμβολή της κοινωνίας των πολιτών, την Παρασκευή, 11 Δεκέμβρη 2020 έλαβε χώρα η ημερίδα «Η πρωτοβουλία Intelligent Cities Challenge Τρίπολης-Κορίνθου: ευκαιρίες συμβολής από τους πολίτες», σκοπός της οποίας ήταν να ενημερωθούν οι πολίτες των δύο πόλεων για το πρόγραμμα και να συμβάλουν ενεργά στο σχεδιασμό του στρατηγικού πλάνου δίνοντας την άποψή τους για τις προτεραιότητες των δύο πόλεων. Η προσκεκλημένη ομιλήτρια, κα. Ντάνα Ελευθεριάδου, επικεφαλής του τμήματος προηγμένων τεχνολογιών και ψηφιακής μεταρρύθμισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ηγείται του προγράμματος, συνεχάρη τις δύο πόλεις για την επιτυχή έκβαση της αίτησής του στο ανταγωνιστικό αυτό πρόγραμμα και παρουσίασε τα οφέλη από τη συμμετοχή στο ICC.

Ο εκλεκτός προσκεκλημένος κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), εξέφρασε την έκπληξη και τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή των δύο πόλεων στο ICC και την κοινή τους προσπάθεια να κάνουν την υπέρβαση και να συμπεριληφθούν σύντομα στη λίστα των έξυπνων πόλεων. υπερτονίζοντας το ρόλο και τη σημασία των έξυπνων πόλεων στην τοπική ανάπτυξη.

Στη συνέχεια, η επικεφαλής ειδικός της ομάδας Τρίπολης-Κορίνθου, Καθηγήτρια Λένα Τσιπούρη, μοιράστηκε με το κοινό τις επιτυχείς ιστορίες πόλεων που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του προγράμματος και, με τη χρήση του ψηφιακού εργαλείου Mentimeter, προσκάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ως προς τις άμεσες ανάγκες τους, τις προκλήσεις και το επίπεδο προόδου τως πόλεών τους στους τομείς, μεταξύ άλλων, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της υγείας και ασφάλειας και της ενεργοποίησης της κοινωνίας των πολιτών.

Τα μέλη της ομάδας, κ. Σωτήρης Πετρόπουλος, κα. Ζωή Μυλωνά και κ. Ανδρέας Πανούσης, αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της αφύπνισης και ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στο σχεδιασμό των πολιτικών και στρατηγικών των πόλεων καθώς και στη, μέχρι τώρα, επιτυχή πορεία των δημοτικών αρχών ως προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Τέλος, κατέγραψαν προκλήσεις και ανάγκες που μοιράστηκαν μαζί τους οι συμμετέχοντες πολίτες και που καλούνται να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα για την επιτυχή έκβασή του.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: www.intelligentcitieschallenge.eu

Δήμος Τρίπολης
www.tripolis.gr
dimos@tripolis.gr / 2713 600 402, -403
Facebook: DimosTripolisofficial
LinkedIn: Municipality of Tripolis – Δήμος Τρίπολης
Ζωή Μυλωνά
mylona.zoi@gmail.com
LinkedIn: Zoe Mylona

Δήμος Κορινθίων
https://www.korinthos.gr
mail@korinthos.gr / 27413 61000
Facebook: Δήμος Κορινθίων
LinkedIn: Municipality of Corinth
Ανδρέας Πανούσης
a.panousis@korinthos.gr
LinkedIn: ANDREAS PANOUSIS

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μονεμβασία: Φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στον Άγιο Στέφανο,...

νοῦς – TEDxKlonatzidika 2024

Η δύναμη του νου στην πλαισίωση (διαμόρφωση) του κόσμου:   Ένα...

Ανοίγει σήμερα το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή...

Πανέμορφη πορεία από τον ΣΑΟΟ στην Ζάβιτσα της Παραλιακής Κυνουρίας

30 ορειβάτες του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων είχαν...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο