Aσφαλτοστρωση στην περιοχή Σίντζι – Κουρπα της Κανδήλας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aσφαλτοστρωση στην περιοχή Σιντζι – Κουρπα πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 19/11 απο τον Δήμο Τρίπολης.

Η συγκεκριμένη περιοχή στην Κανδήλα Αρκαδίας είναι ένας ιδιαίτερα όμορφος χώρος στις πηγές Σίντζι όπου οι κάτοικοι σε κάθε ευκαιρία διοργανώνουν γλέντια και γιορτές όπως Πρωτομαγιά κλπ.

sintzi1111

Πηγή Σίντζι Αρκαδίας

Πέντε χιλιόμετρα από την κωμόπολή της Κανδύλας, στα 700μέτρα υψόμετρο, περιτριγυρισμένη από τα αρκαδικά Όρη και στην άκρη μας πανέμορφης κοιλάδας καλλιεργήσιμων εκτάσεων, βρίσκεται η Πηγή Σίντζι. Η πηγή αυτή από τη δεκαετία του 1990 έχει γίνει πόλος έλξης για σπηλαιοδύτες και  σπηλαιολόγους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουν γίνει πολύ σημαντικές αποστολές με την αρωγή και του ΣΠΕΛΕΟ και των δυτών μελών του με αποστολή ορόσημο, αυτή του 2009, όπου οι δύτες έφτασαν στο φοβερό βάθος των 153 μέτρων, καθιστώντας το σπήλαιο ως το βαθύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα βαθύτερα στην Ευρώπη. Η σημαντικότερη όμως αποστολή ως τώρα ήταν το 2015 με την ονομασία  “Sintzi Cave Expedition”,  όπου ο δύτης Φώντας Πιτσινέλης κατάφερε να φτάσει στα 186 μέτρα, συνεχίζοντας το ρεκόρ του Γιώργου Τζαβέλλα (153μ.) και διαπίστωσε πως το σπήλαιο συνεχίζει ακόμα βαθύτερα.

sintzi4

Το νερό μέσα στο σπήλαιο είναι γλυκό και η θερμοκρασία του κυμαίνεται μεταξύ 10-12 βαθμών κελσίου. Η ορατότητα γενικά είναι πολύ καλή, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ των εποχών και φαίνεται να επηρεάζεται από τις βροχοπτώσεις καθώς αυτές μεταβάλλουν και την ορμή που πηγάζει το νερό. Σημαντικό στοιχείο της μορφολογίας του σπηλαίου, είναι η δαιδαλώδης έκταση του και η ιδιαίτερη μορφολογία του. Οι βραχώδεις επιφάνειες έχουν λαξευτεί πολλές χιλιάδες χρόνια, από την δύναμη των υδάτων, που σταδιακά διαμορφώνουν το ανάγλυφο λόγω της διάβρωσης. Τα εδάφη που αποτελούν το σπήλαιο είναι από στέρεα και ισχυρά γεωλογικά υλικά, πράγμα που συντελεί στην καλή ορατότητα.  


Σχετικά άρθρα:

Σπήλαιοκατάδυση στήν Κανδήλα Αρκαδίας. Η βαθύτερη μέχρι τώρα στην Ελλάδα

Προσπάθεια εξερεύνησης στο βαθύτερο τμήμα του σπηλαίου στη πηγή Σίντζι Αρκαδίας

Video: Σπηλαιοκατάδυση στον “Άδη” της Αρκαδίας

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο