Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε τον συνοικισμό Κολοκοτρώνη όμορφο προάστιο ξανά»

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου «Ανάπλαση πλατείας Συνοικισμού Κολοκοτρώνη», με προϋπολογισμό μελέτης 435.000 €, προχώρησαν την Τρίτη (3/11/2020) ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο ανάδοχος του έργου «Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ».
Η προθεσμία εκτέλεσης είναι έξι μήνες.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/KfsB5WOncKk” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Σε δηλώσεις του, από το χώρο της -υπό ανάπλαση- πλατείας, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ανάφερε: «Ο συνοικισμός Κολοκοτρώνη είναι ένα από τα ωραιότερα προάστια της Τρίπολης. Σήμερα, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι υπογράψαμε την εργολαβική σύμβαση της ανάπλασης της πλατείας.

synoikismoskolokotroni 2

Επαναλαμβάνω ότι εμείς ανακοινώνουμε οτιδήποτε στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας όταν έχουμε να παρουσιάσουμε απτό έργο.
Από σήμερα, ο ανάδοχος, ο οποίος προέκυψε μετά από διαγωνισμό, αναλαμβάνει να αναπλάσει την πλατεία. Στο σχεδιασμό προβλέπεται να φτιαχτεί μια σύγχρονη, λειτουργική πλατεία η οποία θα αποτελεί κόσμημα για τον συνοικισμό.

Οι διαδικασίες δημιουργίας του έργου ξεκίνησαν το 2000 και φτάσαμε το 2020 για να ανακοινώσουμε την υπογραφή της σύμβασης, για ένα έργο που οι κάτοικοι το περιμένουν δεκάδες χρόνια.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πλατεία είναι απογοητευτική. Σε λίγους μήνες, όλοι θα μπορούν να επισκέπτονται μια ανανεωμένη και πολύ ωραία πλατεία.

synoikismoskolokotroni 1

Εν συνέχεια, θα ακολουθήσει η δημοπράτηση της πλατείας Μαντινείας, Ριζών και πολλά άλλα έργα που βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης.

Στόχος μας είναι κάθε γειτονιά της πόλης και των χωριών μας να ομορφύνει, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Έχουμε πολλές φυσικές ομορφιές, που πρέπει να αναδειχθούν, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή μας». 

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

kolsy1

Με το έργο προβλέπεται η ανάπλαση του χώρου της πλατείας « Χαρίτων» στον συνοικισμό Κολοκοτρώνη και τα περιβάλλοντα αυτής πεζοδρόμια. Το οικόπεδο της πλατείας, με επιφάνεια 1.050,00 τμ. περίπου, βρίσκεται μεταξύ των οδών Ξενοφώντος, Αναξαγόρα και Πλάτωνος στο Ο.Τ.650 της επέκτασης του σχεδίου πόλης στην Π.Ε. Κολοκοτρώνη.

Η ανάπλαση είναι ήπιας μορφής και βασίζεται στην ανάγκη της περιοχής για ψυχαγωγία και κοινωνική επαφή.
Θα διαμορφωθούν χώροι πρασίνου και καθιστικών (πέργκολες και παγκάκια) και το σιντριβάνι, που η ύπαρξή του είναι αρεστή στους πολίτες της περιοχής, ανακατασκευάζεται σε απλή μορφή.
Επειδή η πλατεία χρησιμοποιείται ως χώρος συνάθροισης κοινού και εκδηλώσεων, προβλέπεται η ύπαρξη μεγάλης ανοιχτής επιφάνειας, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανωτέρω χρήσεις.

Επίσης, τα υπάρχοντα δέντρα της πλατείας διατηρούνται και ενσωματώνονται στους νέους διαμορφωμένους χώρους πρασίνου.
Με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί στον δικαιούχο μία πλατεία, περίπου 1.200 τ.μ., που θα περιλαμβάνει νέο φωτισμό και νέο σύστημα άρδευσης – ύδρευσης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΑΣ: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Ενημέρωση πολιτών για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...
Μετάβαση στο περιεχόμενο