Ανάπλαση της Πλατείας Μπασιάκου – Κώστας Τζιούμης: «Ομορφαίνουμε όλες τις γειτονιές της Τρίπολης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το έργο ανάπλασης της Πλατείας Μαντινείας (Μπασιάκου), με προϋπολογισμό 299.982 €, εντάχθηκε στον Άξονα «Αστική Αναζωογόνηση» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του “Πράσινου Ταμείου”.

Η απόφαση λήφθηκε μετά την (από 25-06-2020) πρόταση του Δήμου Τρίπολης που υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του “Πράσινου Ταμείου”.

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε, τον Μάιο του 2020, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης και προβλέπει την επίστρωση της πλατείας με πλάκες από γρανίτη, φιλέτα μαρμάρου και κυβόλιθους στα πεζοδρόμια. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για πλάκες εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ. Στην υπό ανάπλαση πλατεία θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα, παγκάκια, αλλά και νέα δένδρα, τα οποία θα πλαισιώσουν τα υπάρχοντα.

mp11

Το έργο αφορά την ανάγκη ανάπλασης της Πλατείας Μαντινείας με σκοπό την αναβάθμιση της και τη δημιουργία προϋποθέσεων συμπλήρωσης της σύνδεσης με την πλατεία Άρεως και επέκτασης του δημοσίου χώρου περιφερειακά του ιστορικού κέντρου της πόλης της Τρίπολης.

Για την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, δήλωσε:

«Στόχος της δημοτικής μας αρχής είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη κι αυτό το αποδεικνύουμε στην πράξη.

mp21

Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για την ένταξη της ανάπλασης της πλατείας Μαντινείας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του «Πράσινου Ταμείου».

Ο σχεδιασμός μας προβλέπει παρεμβάσεις αναβάθμισης σε όλες τις πλατείες της πόλης (πλατεία Αγίου Βασιλείου, Πετρινού, συνοικισμού Κολοκοτρώνη, Αγίας Βαρβάρας και πλατείας Κολοκοτρώνη).

mp31

Ομορφαίνουμε όλες τις γειτονιές της Τρίπολης. Κάνουμε έργο στην Τρίπολη και στα χωριά μας.

Αντιμετωπίζουμε μικρά και μεγάλα προβλήματα, ενώ παράλληλα υλοποιούμε έργα για μία ομορφότερη, σύγχρονη και πιο καλαίσθητη Τρίπολη.»

mp41

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο