Υπογράφτηκε η σύμβαση για το Open Mall της Τρίπολης - Κώστας Τζιούμης: «Ενοποιούμε όλο το ιστορικό κέντρο»

Οκτωβρίου 06, 2020
Η εργολαβική σύμβαση κατασκευής του έργου «Ανάπλαση δημοσίου χώρου ανοικτού κέντρου εμπορίου Τρίπολης» υπογράφτηκε σήμερα 6 Οκτωβρίου 2020 μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και του εκπροσώπου της εταιρείας Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ κ. Γεώργιο Μαρκογιαννάκη.

Το έργο αφορά την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής του «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Τρίπολης». Η ανάπλαση στοχεύει στη δημιουργία ενός καλαίσθητου δικτύου δρόμων και πεζοδρόμων, που θα συνδέει σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην εμπορική ανάπτυξη. Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός των «Κλωνατζίδικων», του παλαιού εμπορικού κέντρου κλωστοϋφαντουργίας, στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης της περιοχής.

Προβλέπονται αρχιτεκτονικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες (αποχέτευση ομβρίων και ηλεκτροφωτισμό οδών), καθώς επίσης και - σε σημεία διασταύρωσης των δρόμων με τους πεζόδρομους - η κατάλληλη διαμόρφωση ραμπών και κατασκευή ενός δικτύου «οδηγών τυφλών». Η επίστρωση θα γίνει με κυβόλιθους και με πλάκες λευκού σκληρού χτυπητού μαρμάρου, ενώ παράλληλα σε κατάλληλες θέσεις θα τοποθετηθούν φωτιστικοί στύλοι.

Από την περιοχή, όπου θα εκτελεστούν οι εργασίες, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα χαρούμενη μέρα, αφού υπογράψαμε με τον ανάδοχο για το Open Mall. 

Πρόκειται για την ανάπλαση όλης της περιοχής των Κλωνατζίδικων. Είναι ένα έργο σημαντικό που θα αλλάξει εντελώς την εικόνα της περιοχής, η οποία έχει ήδη αρκετά εμπορικά καταστήματα, αλλά και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, και θα αποτελέσει  ένα στέκι για τη νεολαία. Θα γίνει μια ανάπλαση της περιοχής με σύγχρονες τεχνολογίες και παράλληλα θα υπάρξει ένα υποέργο από το Επιμελητήριο Αρκαδίας, όπου όλα τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής, θα έχουν ίδιες προσόψεις, έτσι ώστε ένας επισκέπτης θα είναι σαν να βρίσκεται σ’ ένα εμπορικό κέντρο. Παράλληλα θα υπάρχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με τις προσφορές και τα events των καταστημάτων. 

Σήμερα υπογράφτηκε το τεχνικό έργο μετά από διαγωνισμό που κέρδισε μία εταιρεία από την Κοζάνη με εκπρόσωπο τον κ. Μαρκογιαννάνακη. Πρόκειται για μία εταιρεία με εμπειρία σε ανάλογες αναπλάσεις. Η δική μας Τεχνική Υπηρεσία και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος θα επιβλέψουν την εξέλιξη των εργασιών και θα συνεργαστούμε για να ολοκληρωθεί το έργο, με βάση το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Μέσα σε 1 – 1,5 χρόνο ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί το έργο και να αναβαθμιστεί η περιοχή και γενικώς οι εμπορικές αξίες σε αυτό το σημείο της πόλης.

Με την πρόταση που θα καταθέσουμε σύντομα για την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Βασιλείου, ενοποιείται όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης, μαζί με τις προηγούμενες πεζοδρομήσεις,  δημιουργώντας έτσι μια πόλη για περιπάτους, αλλά και εμπορικές συναλλαγές.

Η αναστάτωση είναι προσωρινή, αλλά τα έργα είναι μόνιμα. Θα εκτελεστεί το έργο με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή όχληση. 

Επειδή αυτή την περίοδο, γίνονται αρκετά έργα στο κέντρο τη πόλης, θέλω να ζητήσω για άλλη μια φορά την κατανόηση των πολιτών».

Τελευταία τροποποίηση στις 6 Οκτωβρίου 2020 %20:%Οκτ

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia