Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε δουλειά, ανταποκρινόμαστε στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών»

Σε πολύ σημαντικές ανακοινώσεις για μία σειρά από έργα στην πόλη και τα χωριά ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, στο πλαίσιο της live επικοινωνίας του με δημότες, μέσω facebook.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftripoliavrio%2Fvideos%2F1015734472202238%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

Μία επικοινωνία που σταθερά ο Δήμαρχος Τρίπολης έχει με τους δημότες, στο τέλος κάθε μήνα, απαντώντας σε δεκάδες ερωτήματα.

Ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι ήδη έχουν προχωρήσει πολλά έργα, μέσα στον πρώτο χρόνο της δημοτικής αρχής, ενώ στόχος είναι στο τέλος της θητείας να έχει δημιουργηθεί μία πόλη που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών της».

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ – Για το πρόβλημα στάθμευσης, ο Δήμαρχος τόνισε ότι ήδη έχει ψηφιστεί η ελεγχόμενη στάθμευση, αναμένεται η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ακολούθως θα προχωρήσει η δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας που θα εποπτεύει το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης. Στους επόμενους 2-3 μήνες θα αρχίσει να λειτουργεί το σύστημα της ελεγχόμενης με κάρτες και στην πορεία θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα.

ΑΛΩΣΗ – 2021 Για τις εκδηλώσεις της Άλωσης, είπε ότι ο φετινές εκδηλώσεις δεν είχαν την απαιτούμενη λαμπρότητα, λόγω της πανδημίας. Όλες οι εκδηλώσεις έγιναν, τηρώντας απόλυτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα, ότι του χρόνου, στα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, οι συνθήκες θα είναι καλύτερες, ώστε να εορταστούν με λαμπρότητα. Ο Δήμος ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με εκδηλώσεις, εκδόσεις, συνεδρίων, παραστάσεων, μουσικών έργων και άλλα.

«Για το 2021, προέκυψε η πανδημία και η οικονομική κρίση και το θέμα έχει παγώσει. Εμείς καταθέσαμε προτάσεις στην Επιτροπή Ελλάδα 2021 και μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Εκδηλώσεις χωρίς χρήματα δεν γίνονται. Από μόνος του ο Δήμος δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει όλες τις εκδηλώσεις. Έχει συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες, που ήδη έχουν περιοριστεί, υπάρχει μια μείωση εσόδων κοντά στις 500.000 ευρώ. Θα απευθυνθούμε σε χορηγούς, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι έχουν επηρεαστεί από την κρίση.»

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ – «Για τις παιδικές χαρές, ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες και οι έξι πρώτες θα παραδοθούν την προσεχή Παρασκευή. Σε πρώτη φάση θα γίνουν 15 παιδικές χαρές και άλλες τρεις μέσω Leader. Επιπλέον, με χρήματα του Δήμου, θα δημιουργηθούν κι άλλες παιδικές χαρές σε χωριά. Υπήρχε τα τελευταία χρόνια μία σοβαρή έλλειψη, δεν είχαν οι γονείς που να πάνε τα παιδιά τους. Πλέον, λύνεται ένα πρόβλημα χρόνιο που αντιμετώπιζε ο Δήμος μας».

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ Για τις πεζοδρομήσεις, ο Δήμαρχος τόνισε ότι στην Τρίπολη έχουν να φτιαχτούν πεζοδρόμια στην πόλη εδώ και κοντά δέκα χρόνια. «Ολοκληρώθηκε ο πεζόδρομος της Δαρειώτου, της Παλαιολόγου και η Βύρωνος. Φτιάξαμε τα πεζοδρόμια προς το Νοσοκομείο, όπου έχει αλλάξει η εικόνα της περιοχής, με καινούργιο φωτισμό. Ένα αίτημα πολλών συμπολιτών μας. Σε περίπου δέκα με δεκαπέντε ημέρες, θα υπογραφεί σύμβαση 300.000 ευρώ για βελτίωση πεζοδρομίων στο κέντρο της πόλης.

Για τις ασφαλτοστρώσεις, έχουν προχωρήσει έργα σε μια σειρά δρόμων. Στο τέλος της εβδομάδας, θα ασφαλτοστρώθει μια νέα ομάδα δρόμων και ακολουθούν τρεις δημοπρασίες για ασφαλτοστρώσεις στην πόλη και στα χωριά.»

OPEN MALL – “Το ανοικτό κέντρο εμπορίου είναι η περιοχή ανάμεσα στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, Κύπρου και πλατεία Πετρινού. Όλη αυτή η περιοχή θα αναπλαστεί. Αυτή την εβδομάδα θα υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο για να ξεκινήσουν τα έργα. Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα μιας περιοχής εμπορικής στο κέντρο της Τρίπολης. Θα υπάρχουν παγκάκια με wifi, με ανοιχτό διαδίκτυο για άλλους, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ο κάθε δημότης θα παρακολουθεί τι προσφορές έχουν τα καταστήματα στην περιοχή. Πρόκειται για έργο που είχε ενταχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Τρίπολης, μαζί με άλλους 39 δήμους της Ελλάδας. Είμαστε ο πρώτος δήμος από τους 40 που υπογράφουμε το έργο. Αυτό δείχνει αποτελεσματικότητα από τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου.»

ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ – Το θέμα της απολιγνιτοποίησης αφορά την Μεγαλόπολη, όμως επηρεάζει και τον δήμο Τρίπολης, διότι ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που ζει εδώ, εργάζεται στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Αν κάποιοι χάσουν την εργασία τους, θα επηρεαστούν δημότες και της Τρίπολης. Ο Δήμος Τρίπολης δεν έχει καμία διάθεση να έρθει σε αντιπαράθεση με τον Δήμο Μεγαλόπολης, αλλά θα διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν.»

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΉΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ – «Ο Δήμος δεν πρέπει να κάνει φροντιστήριο, αλλά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φροντιστών, μπορεί να βοηθήσει παιδιά που έχουν ανάγκη, για να μην στερηθούν τη βοήθεια αυτή. Μπορούμε να βοηθήσουμε με τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, πάντα τηρώντας το απόρρητο.»

ΦΩΤΙΣΜΟΣ – «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην πόλη και στα χωριά. Είμαστε στη διαδικασία ανάθεσης της μελέτης για να γίνει αλλαγή του φωτισμού με led, για εξοικονόμηση πόρων για τον Δήμο. Θα ακολουθήσει διαγωνισμός για να αλλάξει ο φωτισμός σε όλη την πόλη και στα χωριά μας.»

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – «Είμαστε δίπλα στο Πανεπιστήμιο. Υπάρχει μια φημολογία, η Υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν υπάρχει απόφαση, ότι η Νοσηλευτική Σχολή θα φύγει από την Τρίπολη και θα επιστρέψει στη Σπάρτη. Ο Δήμος Τριπολης είναι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε τέτοια σκέψη, διότι η μεταφορά της σχολής στην Τρίπολη έγινε για συγκεκριμένους λόγους.»

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – «Από σήμερα υπάρχει κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο της πόλης. Σε μια χρονιά με ιδιαίτερες δυσκολίες, πρέπει όλοι να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, χωρίς τα παιδιά να χάνουν μαθήματα. Πέρυσι, χάθηκε ένα πολύ μεγάλο διάστημα μαθημάτων, λόγω της πανδημίας. Θα πρέπει και η Πολιεία να δει τα προβλήματα στα σχολεία και να τα διορθώσει ώστε οι μαθητές να βρίσκονται στις τάξεις τους.»

Ο Δήμος Τρίπολης έχει κάνει σημαντικές παρεμβάσεις σε σχολεία της περιοχής μας. Στο 1ο Γυμνάσιο, στο 7ο Δημοτικό, στα Γυμνάσια Λεβιδίου και Τεγέας, θα υποβάλλουμε πρόταση για προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία. Όλοι οι Διευθυντές παραδέχονται ότι η συνεργασία με τον Δήμο είναι άριστη και ό,τι αναλώσιμα χρειάζονται τα σχολεία, ο Δήμος είναι δίπλα τους.»

ΠΝΑΚΙΔΕΣ – «Θα αντικατασταθούν 3.000 πινακίδες σήμανσης και πινακίδες κυκλοφορίας. Υπάρχει ήδη εργολαβία και τους επόμενους μήνες θα γίνει μια μεγάλη αντικατάσταση. Θα παρακαλούσα κυρίως τους νεότερους να μην καταστρέφουν τις πινακίδες.»

ΠΛΑΤΈΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – «Προχωράμε σε μία συνολική ανάπλαση. Είναι κάτι που το ετοιμάζουμε, θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες και αυτό σημαίνει και αλλαγή του σιντριβανιού διότι το υπάρχον έχει ένα πρόβλημα με το μάρμαρο».

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ – ΑΡΣΕΝΕΪΚΑ – «Έγινε ο δρόμος προς το γήπεδο του Αστέρα, θα ακολουθήσει διαγράμμιση και φύτευση δένδρων, δεξιά και αριστερά, για να γίνει ένας σύγχρονο δρόμος. Εκεί, έγινε και μια σοβαρή παρέμβαση στο αποχετευτικό, υπήρχαν σοβαρά προβλήματα που δεν είναι διαγνωστεί για πολλά χρόνια. Λειτουργεί αυτή η παρέμβαση και αυτό φάνηκε και στις τελευταίες βροχές.

Για το αντιπλημμυρικό, αναμένουμε ότι το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας θα βγάλει προγράμματα για αντιπλημμυρικά έργα για να εντάξουμε εκεί δύο μεγάλα έργα για τα οποία έχουμε ετοιμάσει μελέτες. Όλα αυτά μαζί με το μεγάλο έργο του περιφερειακού δρόμου, μαζί με το αντιπλημμυρικό του Αγίου Νικολάου, που πρέπει να ενταχθεί σε κάποιο μεγάλο πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών ή σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.»

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΑΝΑΚΥΚΛΏΣΗ – «Εμείς ετοιμάζουμε μια καμπάνια για την ανακύκλωση που θα κάνουμε και στα σχολεία.  Θα προχωρήσουμε σε προμήθεια νέων κάδων το επόμενο διάστημα.»

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΙΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ– «Ο Δήμος έκανε ό,τι μπορούσε, βάσει νόμου, για να στηρίξει τα καταστήματα. Δεν πήραμε δημοτικά τέλη από τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Δεν πήραμε για κάποιους μήνες ενοίκια από καταστήματα εστίασης, σε δημοτικά κτήρια και δεν πήραμε κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Αυτό έχει ένα κόστος στο δήμο.»

ΑΔΕΣΠΟΤΑ – «Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν καλοπροαίρετο ότι δεν έχει βελτιωθεί το θέμα αυτό. Δεν μπορεί να λυθεί πλήρως το πρόβλημα, όσο υπάρχει αυτός ο Νόμος. Έχουμε βελτιώσει την κατάσταση και έχουμε υποβάλλει πρόταση στο Φιλόδημο για την ολοκλήρωση του καταφυγίου στη Νεστάνη, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ. Θα πρέπει και οι συμπολίτες μας που έχουν δεσποζόμενα να στειρώνουν τα ζώα τους, είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.»

ΚΔΑΠ – «Μπήκε ο εργολάβος στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ, βγαίνουν οι άδειες για τα ΚΔΑΠ το 3ο και 7ο Δημοτικό και θα ξεκινήσουνε να λειτουργούν.»

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – «Τελευταία φορά που έχει γίνει γήπεδο στο Δήμο Τριπολης είναι πάνω από μια δεκαετία. Εγώ δεσμεύομαι ότι θα φτιάξουμε γήπεδα. Τις επόμενες ημέρες θα ενταχθεί η Κάρτσοβα και θα ανακατασκευαστεί πλήρως, θα παραδοθεί σύντομα από την περιφέρεια το γήπεδο της Τεγέας. Πιέζουμε για το φωτισμό στο γήπεδο Λεβιδίου. Παράλληλα, στο «Τρίτσης» προχωράμε τα γήπεδα 5Χ5 σε Κανδήλα και Βλαχέρνα, ενώ θα υποβάλλουμε προτάσεις και για άλλα γήπεδα. Στην επόμενη διετία θα έχει τουλάχιστον 4 σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου, πλην του ΔΑΚ και του Παναρκαδικού.»

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο