Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι προβλέπει η νέα ΠΝΠ για τους εργαζομένους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Έκτακτα μέτρα στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 ως προς την οργάνωση του τόπου εργασίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Τα μέτρα ορίζονται από το όγδοο άρθρο του ΦΕΚ Α 161/22.8.2020. Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ Α 161/22.8.2020 στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/8
Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου και ώρα 15:00, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που έληγε σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος. «Αν και, κατά μέσο όρο, τις τελευταίες ημέρες υποβάλλονται καθημερινά περίπου 80.000 δηλώσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει υποβληθεί ο μεγαλύτερος όγκος των δηλώσεων, το Υπουργείο Οικονομικών δίνει ένα ακόμα, μικρό χρονικό περιθώριο, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους» δήλωσε ο κ. Βεσυρόπουλος.

ΕΩΣ ΤΗΝ 31Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
Έως την 31η Αυγούστου, θα πρέπει οι επιχειρήσεις συγκεκριμένων πληττόμενων κλάδων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορoνοϊού, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, για να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον Ιούνιο. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 3460/19.08.2020).

ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΝΟΙΚΙΟ
Την απόφαση με την οποία ορίζονται οι οφειλές των ιδιοκτητών που συμψηφίζονται με το δικαίωμα έκπτωσης που έχουν για τα μειωμένα ενοίκια που εισπράττουν λόγω της πανδημίας, υπέγραψε ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος. Σύμφωνα με την απόφαση, οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν δικαίωμα έκπτωσης 20% επί του εισπραχθέντος μισθώματος. Το ποσό της έκπτωσης μειώνει οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, με ημερομηνία καταβολής μετά την 31η Ιουλίου 2020. Οι οφειλές που τυγχάνουν έκπτωσης αφορούν κατά σειρά α) τον φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρο πολυτελούς διαβίωσης β) τον ΕΝΦΙΑ γ) τον ΦΠΑ, δ) οποιονδήποτε άλλο φόρο, τέλος, εισφορά ή χρηματική κύρωση που εμπίπτει στον ΚΦΔ.

ΥΠΟΙΚ: ΜΕ ΤΑ 2,7 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SURE ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χθες τα μέτρα που υπέβαλε η κυβέρνηση προς ένταξη στο πρόγραμμα SURE και πρότεινε την τελική έγκρισή τους από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομιών, το ποσό που θα λάβει η Ελλάδα ως δάνειο ανέρχεται στα 2,7 δισ. ευρώ και με αυτό θα καλυφθούν μέτρα διατήρησης των θέσεων απασχόλησης, τα οποία ήδη εφαρμόζονται από τον περασμένο Μάρτιο, όπως η αποζημίωση ειδικού σκοπού και η κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε προσωρινή αναστολή, ηκάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων, και η υλοποίηση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Η εκταμίευση των χρημάτων θα πραγματοποιηθεί σε δόσεις και θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

ΚΕΦΙΜ: 78 ΑΠΟ ΤΙΣ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 2019 ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Συνολικά 178 ημέρες εργάστηκαν οι Έλληνες το 2019, προκειμένου να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο. Η ημέρα «Φορολογικής Ελευθερίας» ήταν πέρυσι στις 28 Ιουνίου και σε σχέση με το 2018, τα στοιχεία του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών-Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦΙΜ) δείχνουν βελτίωση κατά τρεις ημέρες, καθώς το 2018 δουλέψαμε για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές, 181 ημέρες. Η ετήσια αυτή μείωση αποτελεί ρεκόρ δεκαετίας, καθώς αντίστοιχη μεταβολή είχε να σημειωθεί από τη διετία 2008-2009 (από 150 σε 147 ημέρες).

ΥΠΟΙΚ: ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το υπουργείο Οικονομικών τον Κώδικα Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2021. Μεταξύ άλλων θεσπίζονται διαδικασίες για την έγκαιρη προειδοποίηση των πολιτών στο πλαίσιο πρόληψης, ώστε να μην οδηγηθούν σε κατάσταση αφερεγγυότητας, εισάγεται ένα ολοκληρωμένο και αυτοματοποιημένο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών, μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού, τόσο για φυσικά όσο και για νομικά πρόσωπα, ώστε οι οφειλέτες να διατηρούν την περιουσία τους, δίνεται η δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας, με ταχείες διαδικασίες, με τη διαγραφή του υπολοίπου των οφειλών, κατόπιν ρευστοποίησης του συνόλου της περιουσίας και ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης του οφειλέτη.
Δείτε το νέο Κώδικα Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο