Αυγούστου 03, 2020

Σωτήρης Παπαδημητρίου: Είναι ευχάριστο να βλέπουμε να υλοποιούνται τα έργα που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή

Την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, ο δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου παραχώρησε συνέντευξη με θέμα τα έργα ασφαλτόστρωσης που υλοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στην περιοχή Φιλικών.

Ο κ. Παπαδημητρίου ξεκαθάρισε ότι οι δρόμοι στους οποίους θα γίνουν παρεμβάσεις εντάχθηκαν στη σχετική λίστα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τον αείμνηστο Δημήτρη Παυλή μαζί με την τεχνική υπηρεσία ήταν αποτέλεσμα αναγκών και σχετικών αιτημάτων και άρα δεν σημαίνει ότι αποτελεί εξυπηρέτηση κάποιων πολιτών ως «ρουσφέτι».

Ο πρώην Αντιδήμαρχος χαρακτήρισε ορθή την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής και στο δρόμο για τον Αστέρα και πρόσθεσε ότι θα είναι ηθικό έστω και στα πλαίσια της Β’ φάσης παρεμβάσεων να γίνουν οι παρεμβάσεις όλων των δρόμων που περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα.
Ευχήθηκε επίσης και άλλες Δημοτικές Αρχές στο μέλλον να καταφέρουν να παραδώσουν τέτοια αντίστοιχα χαρτοφυλάκια με έτοιμες χρηματοδοτήσεις και έργα για την πόλη.
Σχετικά με τους λόγους που μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να γίνουν νωρίτερα αυτές οι παρεμβάσεις, ο κ. Παπαδημητρίου δεν απάντησε ουσιαστικά καθώς όπως είπε δεν είχε διαχειριστεί το χαρτοφυλάκιο της τεχνικής υπηρεσίας, αλλά αυτό που γνωρίζει καλά είναι ότι από το 2006 και μετά ένας από τους λόγους ήταν ότι υπήρχαν κάποια κενά και εκκρεμότητες με τις ιδιοκτησίες πολιτών προκειμένου να ενταχθούν κάποιες περιοχές στο σχέδιο πόλης, αποφέροντας καθυστερήσεις.
Τέλος ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις η νομολογία και η νομοθεσία που ίσχυε με την προηγούμενη Κυβέρνηση και το γεγονός ότι οι διαδικασίες αναθέσεων και δημοπρατήσεων έργων είναι γενικότερα μια πολύ δύσκολη διαδικασία.
Επίσης ανέφερε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή προσπάθησε εν’ μέσω μνημονίων και της οικονομικής κρίσης να εξασφαλίσει έργα για το Δήμο.


Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 12:08

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia