Κ.Τζιούμης: «Ο Δήμος έχει πολλά ιστορικά και εμβληματικά μέρη για το 1821 που μπορούμε να αναδείξουμε» (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με έντονο ενδιαφέρον και πολλές προτάσεις συνεχίστηκαν οι επαφές του Δήμου Τρίπολης για το επιχειρησιακό σχέδιο «Τρίπολη 2021» με εκπροσώπους και φορείς της Δημοτικής Ενότητας Σκιρίτιδας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/URja3EVo8Zc” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Ο κ. Πραχαλιάς παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο ενώ τόνισε ότι έχουμε καθήκον και υποχρέωση να οργανώσουμε επετειακές εκδηλώσεις αλλά με μέτρο χωρίς υπερπαραγωγές και υπερβολές. Σκοπός και φιλοδοξία είπε κλείνοντας ο κ.Πραχαλιάς είναι να γίνουν εκδηλώσεις σε όλα τα χωριά.

Ο κ. Κ. Τζιούμης, με τη σειρά του, είπε ότι στόχος του Δήμου με βάση τον εορτασμό είναι να αποτελέσει το επιχειρησιακό σχέδιο ευκαιρία για να δημιουργηθούν υποδομές στη περιοχή για τα επόμενα χρόνια με ορίζοντα τη δεκαετία.
Όπως τόνισε, δεν είπαμε και δεν θα πούμε ότι όλα θα γίνουν μέχρι το 2021, αλλά θεωρούμε ότι το 2021 πέρα από τις εκδηλώσεις θα πρέπει να μείνουν υποδομές, κληρονομιά στο Δήμο. Το σχέδιο του «Τρίπολη 2021» έχει ξεκινήσει από την αρχή της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, αν και θα έπρεπε να είχε αρχίσει νωρίτερα, είπε ο κ. Τζιούμης, καιμάλιστα το σκεπτικό που υπάρχει σε αυτό είναι ίδιο με αυτό του «Ελλάδα 2021».

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις επαφές με το «Ελλάδα 2021» που ξεκίνησαν από τον Νοέμβριο με το μέλος του πενταμελούς συμβουλίου κ. Μυλωνάκη και συνεχίστηκαν με την επίσκεψη του κ.Κοντογιάννη (επίσης μέλος του συμβουλίου) στην Τρίπολη την προηγούμενη εβδομάδα όπου διαπιστώθηκε και η ταύτιση με αυτά που ετοιμάζει ο Δήμος και ότι το σχέδιο συμβαδίζει και με αυτά που ετοιμάζει η Πολιτεία. Αυτό που χρειάζεται, συνέχισε ο Δήμαρχος, είναι η συνεργασία των φορέων και των πολιτών ούτως ώστε να δούμε τί είναι σπουδαίο για κάθε περιοχή και σιγά σιγά να γίνει δουλειά πάνω σε αυτό. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Στόχος είναι να αναδείξουμε κάθε μέρος του Δήμου και ευτυχώς ο Δήμος έχει πολλά ιστορικά και εμβληματικά μέρη για το 1821».
Ο Δήμαρχος έκλεισε λέγοντας ότι ήδη μεγάλοι χορηγοί έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον σχεδιασμό του Δήμου αλλά αυτό που έχει σημασία είναι σε κάθε συνάντηση να γίνεται ένα βήμα μπροστά.

Στη συνέχεια πήραν πολλοί το λόγο κάνοντας προτάσεις και μιλώντας για ιστορικά στοιχεία ενώ έγινε και ιδιαίτερη μνεία στο μήλο Πιλαφά που έχει ονομασία προέλευσης όπως και στο δάσος της Σκιρίτιδας που ουσιαστικά αποτελούν χαρακτηριστικά της περιοχής και που, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, έχουν μεγάλη σημασία γιατί είναι ένα κομμάτι της ζωής της περιοχής το οποίο πρέπει να αναδειχθεί. Αυτό θέλει και η επιτροπή του «Ελλάδα 2021» που μιλάει για επανατοποθέτηση της χώρας και για νέα Ελλάδα, είπε ο Δήμαρχος κλείνοντας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο