Πρόσφυγες καθάρισαν την πλατεία Άρεως στην Τρίπολη (video – photos)

To πρωί της Τετάρτης (30/10) εθελοντές πρόσφυγες προέβησαν σε αποκομιδή απορριμμάτων από το πάρκο της Πλατείας Άρεως, στην Τρίπολη.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/_vqtcUocvbQ” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 09:00 π.μ. μπροστά από το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη όπου ύστερα μεταφέρθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο για να λάβουν τον εξοπλισμό τους για να ξεκινήσουν την εθελοντική δράση τους. Περίπου 15 άτομα εθελοντών προσφύγων συμμετείχαν στον καθαρισμό τον απορριμάτων.

pr1

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Τρίπολης σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα στο πλαίσιο του Έργου «Διαμονή και βοήθεια σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στην Τρίπολη – Accommodation and assistance to asylum seekers and refugees in Tripoli» του προγράμματος ESTIA, πραγματοποίησε εθελοντικό καθαρισμό του πάρκου της Πλατείας Άρεως, στην Τρίπολη.

pr2

Η δράση αυτή αποτελεί μια ακόμα δραστηριότητα που αποσκοπεί στην ομαλή ένταξη των προσφύγων στην τοπική κοινωνία. 

Σύμφωνα με δηλώσεις που πραγματοποίησαν οι πρόσφυγες αυτή η κίνηση υλοποιήθηκε ύστερα από δική τους πρωτοβουλία, μέσω της οποίας θέλουν να ανταποδώσουν την φιλοξενία και την αποδοχή στην πόλη που τους φιλοξενεί στην πιο δύσκολη περίοδο της ζωής τους.

pr3

Νιώθουν ευτυχισμένοι στην Τρίπολη και θα ήθελαν να εργαστούν μελλοντικά, καθώς και να λάβουν μέρος σε περισσότερες εθελοντικές δράσεις της πόλης. 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο