Οκτωβρίου 10, 2019

Έρχεται δράση για τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Τρίπολης

Σε συγκεκριμένη - στοχευμένη - δράση για το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων θα προχωρήσει σε λίγες ημέρες η νέα δημοτική αρχή της Τρίπολης.

Μέσω γραπτού συμφωνητικού (σύμβαση), ο δήμος της Τρίπολης, θα προσκαλέσει φιλοζωική δομή απ’ την Αθήνα, η οποία, εντελώς δωρεάν και εθελοντικά, θα προβεί σε κτηνιατρικές παρεμβάσεις για 160 ζώα.

Η δράση θα διεξαχθεί σε χώρο του δήμου, στην περιοχή της κοινότητας Νεστάνης (εκεί που θα δημιουργηθεί σε λίγο καιρό, το καταφύγιο αδέσποτων ζώων).

Για να υλοποιηθεί το δρώμενο, θα πρέπει-σύμφωνα με τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής-να υπάρξει συμφωνία συνεργασίας με το τοπικό φιλοζωικό σωματείο, νομιμοποιώντας έτσι και τις αποφάσεις της πενταμελούς επιτροπής που ήδη συστάθηκε, βάσει του νόμου.

Η συμφωνία της συνεργασίας και η έγκριση της παραχώρησης του χώρου για την συγκεκριμένη δράση του προγράμματος, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, αφού ήταν αρνητική η παράταξη του τέως δημάρχου Δημήτρη Παυλή.

Σύμφωνα με την τροποποιημένη εισήγηση του αντιδημάρχου Γιώργου Λαγού, θα παραχωρηθεί ο ενοικιαζόμενος δημοτικός χώρος για την δράση, θα αναληφθεί απ’ το δήμο, η δαπάνη του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος στο χώρο, ενώ ο φιλοζωικός της Τρίπολης, θα αναλάβει την υποχρέωση να συνδράμει στην εξάπλωση της ζωοφιλίας, μέσω της ανάληψης δράσεων και πρωτοβουλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia