Έρχεται δράση για τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε συγκεκριμένη – στοχευμένη – δράση για το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων θα προχωρήσει σε λίγες ημέρες η νέα δημοτική αρχή της Τρίπολης.

Μέσω γραπτού συμφωνητικού (σύμβαση), ο δήμος της Τρίπολης, θα προσκαλέσει φιλοζωική δομή απ’ την Αθήνα, η οποία, εντελώς δωρεάν και εθελοντικά, θα προβεί σε κτηνιατρικές παρεμβάσεις για 160 ζώα.

Η δράση θα διεξαχθεί σε χώρο του δήμου, στην περιοχή της κοινότητας Νεστάνης (εκεί που θα δημιουργηθεί σε λίγο καιρό, το καταφύγιο αδέσποτων ζώων).

Για να υλοποιηθεί το δρώμενο, θα πρέπει-σύμφωνα με τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής-να υπάρξει συμφωνία συνεργασίας με το τοπικό φιλοζωικό σωματείο, νομιμοποιώντας έτσι και τις αποφάσεις της πενταμελούς επιτροπής που ήδη συστάθηκε, βάσει του νόμου.

Η συμφωνία της συνεργασίας και η έγκριση της παραχώρησης του χώρου για την συγκεκριμένη δράση του προγράμματος, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, αφού ήταν αρνητική η παράταξη του τέως δημάρχου Δημήτρη Παυλή.

Σύμφωνα με την τροποποιημένη εισήγηση του αντιδημάρχου Γιώργου Λαγού, θα παραχωρηθεί ο ενοικιαζόμενος δημοτικός χώρος για την δράση, θα αναληφθεί απ’ το δήμο, η δαπάνη του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος στο χώρο, ενώ ο φιλοζωικός της Τρίπολης, θα αναλάβει την υποχρέωση να συνδράμει στην εξάπλωση της ζωοφιλίας, μέσω της ανάληψης δράσεων και πρωτοβουλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο