Οκτωβρίου 07, 2019

Κώστας Τζιούμης: Προτεραιότητα μας η βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας (video)

Σε απολογισμό δράσεών της νέας Δημοτικής Αρχής προχώρησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο, με αφορμή την ολοκλήρωση ενός μήνα από την ανάληψη της δημαρχίας.

Ο κ. Τζιουμής ανέφερε ότι σε αυτό τον πρώτο μήνα, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά και σε πλατείες (Συνοικισμό Κολοκοτρώνη, Αγίας Βαρβάρας, Άρεως κ.α.).

Από τις 2 Σεπτεμβρίου ως τις 11 του Σεπτεμβρίου που άνοιξαν τα σχολεία, τα συνεργεία έκαναν σοβαρή δουλειά, αφού έβαψαν, επιδιόρθωσαν υδραυλικές βλάβες και σπασμένα κάγκελα, ώστε οι μαθητές να βρουν τα σχολεία σε καλή κατάσταση.

Βασικός στόχος μας είναι να ξαναδώσουμε γωνιές της πόλης σε συμπολίτες μας, θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις σε πάρκα. Παρεμβάσεις έγιναν σε διαβάσεις πεζών, τοποθετήθηκαν κολονάκια και θα συνεχιστούν όπου υπάρχει ανάγκη. Πρέπει οι πολίτες να σέβονται τα κολονάκια, μην παρκάρουν και σπάνε αυτά τα πλαστικά κολονάκια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα συνεργεία του Δήμου και στους Αντιδημάρχους, τον κ. Λαγό και τον κ. Κανελλόπουλο για το έργο που έχουν προσφέρει έως και σήμερα.

Το προσωπικό του Δήμου ανταποκρίνεται πολύ θετικά και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Όσο αφορά το πολύ σημαντικό πρόβλημα που ταλανίζει την Τρίπολη το θέμα των αδέσποτων ζώων ο κ Τζιούμης ανέφερε:

Φτιάξαμε την 5μελή επιτροπή αρχικά η οποία είναι αρμόδια για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Εμείς είπαμε ότι θα περιορίσουμε το πρόβλημα, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία. Η 5μελή έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει, θα γίνει μια εθελοντική δράση το επόμενο διάστημα. Προχωράμε το ενδιαίτημα για να μπορέσει να λειτουργήσει.

Για τις εκδηλώσεις της Άλωσης είπε:

Εξέλαβα ότι οι εκδηλώσεις της Άλωσης πήγαν πολύ καλά, ήταν ποιοτικές εκδηλώσεις.

Φέτος, οι εκδηλώσεις στοίχισαν 49.000 ευρώ ενώ πέρυσι και πρόπερσι στοίχισαν 86.000 ευρώ. Δεν είναι το κόστος που καθορίζει απαραίτητα την ποιότητα.

Αναφορά σε νέα έργα και συγκεκριμένα σε νέα πεζοδρόμια στο δρόμο προς το Νοσοκομείο

Θα προχωρήσουμε την κατασκευή πεζοδρομίων προς το νοσοκομείο και μέχρι τα εξωτερικά ιατρεία. 'Ένα χρόνιο αίτημα των συμπολιτών μας.

Για το 2021 θα γίνει μία σύσκεψη την Τρίτη με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου και τα σωματεία και φορείς του δήμου μας.

Θα καταστρώσουμε όλοι μαζί ένα δημοτικό σχέδιο για τις εκδηλώσεις του 2021. Η Τρίπολη δικαιωματικά έπρεπε να βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων. Δεν θα μας χαρίσει κανένας τίποτα. Πρέπει να δουλέψουμε και να το διεκδικήσουμε.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν μπορεί μια δημοτική αρχή ενός μήνα να λύσει προβλήματα δεκαετιών της πόλης και να φτιάξει αντιπλημμυρικές υποδομές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Από τις πρώτες ημέρες δόθηκε εντολή στα συνεργεία της ΔΕΥΑΤ να προχωρήσει σε καθαρισμό των φρεατίων.  Όλα τα φρεάτια στο κέντρο της πόλης έχουν καθαριστεί. Την Παρασκευή ήταν όλα τα συνεργεία στο δρόμο. Όταν σταμάτησε η βροχή, το νερό έφυγε σε λίγα λεπτά, που σημαίνει ότι τα φρεάτια ήταν καθαρά. Και σήμερα που αναμένετε νέα νεροποντή είμαστε σε ετοιμότητα.

Όλο το Σαββατοκύριακο καθάριζαν τα συνεργεία μας. Μια παράκληση τους συμπολίτες μας, να καθαρίζουν τα φρεάτια μπροστά στο σπίτι τους. Είναι δουλειά του Δήμου, αλλά ο Δήμος δεν μπορεί να καθαρίσει χιλιάδες φρεάτια σε μια μέρα.

Για το θέμα των αγροτικών δρόμων στην Κώμη ο κ. Τζιούμης ανεφερε:

Περιμένουμε μια εργολαβία για την αγροτική οδοποιία από το ελεγκτικό συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο. Θα παρέμβουμε εκεί και σε άλλα χωριά.

Μίλησα με τον κ. Λαμπρόπουλο και θα επισκεφθούμε την Κώμη για να δούμε τι θα κάνει σε η περιφέρεια και τι ο δήμος.

Για το θέμα της ανακατασκευής του Παλαιού Δημαρχείου ο Δήμαρχος Τρίπολης είπε:

Για το παλαιό Δημαρχείο συζήτησα με τον Υπουργό και μου είπε να κάνουμε μια μελέτη και θα φροντίσει να χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο «Εσωτερικών».

Εμείς πρέπει να κάνουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη, διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία μελέτη για το παλαιό Δημαρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 15:10

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia