Σεπτεμβρίου 28, 2019

Ξεκινάει η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων στην Τρίπολη

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Λαγός προχώρησε σε μία ενημερωτική ανακοίνωση μέσα από την οποία γίνεται γνωστό ότι θα προχωρήσει η περισυλλογή των ζώων μετά από γραπτή συμφωνία με τον Φιλοζωικό και η άμεση υιοθεσία τους.

Σε πέντε άξονες κινούνται οι αποφάσεις που έλαβε η 5μελής επιτροπή για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην Τρίπολη, κατά την πρώτη συνεδρίαση της.

 AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 1/2019 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 25ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1/2019

Στην Τρίπολη σήμερα την 25η Σεπτεμβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00΄ η Πενταμελής Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης συνήλθε σε συνεδρίαση στο γραφείο του Αντιδημάρχου , ύστερα από την με αριθμ. πρωτ. 29343/23-9-2019 έγγραφη πρόσκληση του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κωνσταντίνου Τζιούμη, η οποία επιδόθηκε νόμιμα.
Παρόντος του Αντιδημάρχου Τρίπολης κ. Γεωργίου Λαγού Προέδρου της Επιτροπής όπως ομόφωνα ορίστηκε από τα μέλη της επιτροπής διαπίστωσε , πως υπήρχε απαρτία, δεδομένου ότι παραβρέθηκαν παρόντα τα 4μέλη από τα 5 μέλη και ονομαστικά οι:

1. Γεώργιος Λαγός (Αντιδήμαρχος Τρίπολης)
2. Ελλη Παπαϊωάννου (Κτηνίατρος)
3. Γεώργιος Ζαφειράκης (Πρόεδρος Π.Φ.Σ.Τ.)Κροκιδά Φράντζεσκα(Εκπρόσωπος του Π.Φ.Σ.Τ)
4. ΔήμητραΚωστόγιαννη (Εκπρόσωπος του Π.Φ.Σ.Τ, Αναπληρώτρια του κου Σωτηρίου Δελή)

Ο Αντιδήμαρχος πήρε πρώτος τον λόγο τονίζοντας την σοβαρότητα του προβλήματος και ζήτησε την βοήθεια όλων.
H συνεδρίαση ξεκίνησε με το 1ο θεμα:
Η κτηνίατρος κα Παπαϊωάννου ενημέρωσε αναλυτικά για τις ημερήσιες ανάγκες σίτισης κάθε ζώου , ώστε να υπολογιστεί η ποσότητα τροφών που θα χρειαστούν για την συγκεκριμένη δράση , που θα εκτελεστεί στα πλαίσια του προγράμματος.
Λαβών το λόγο ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλοζωϊκού Συλλόγου Τρίπολης(Π.Φ.Σ.Τ)κος Ζαφειράκης συμφώνησε για τις ποσότητες των τροφών. Το ίδιο και η εκπρόσωπος του Π.Φ.Σ.Τ.
Το 2ο θέμα που απασχόλησε την επιτροπή ήταν να δοθεί προτεραιότητα στη διαδικασία της νόμιμης περισυλλογής των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που δημιουργούν προβλήματα σε συγκεκριμένες περιοχές όπως η οδός 28ης Οκτωβρίου, η Πλατεία Πετρινού,η διασταύρωση στα τρένα.Στις περιπτώσεις αυτές προτάθηκε από τον πρόεδρο του Π.Φ.Σ.Τ.να γίνει νόμιμη περισυλλογή των ζώων με άμεση υιοθεσία τους.
Στο 3ο θέμα ,ως προς την περισυλλογή των νεκρών ζώων,ο Αντιδήμαρχος γνωρίζοντας το αρθρ.11 την παρ.2 έθεσε θέμα αρωγής στην πιο πάνω διαδικασία από τον Π.Φ.Σ.Τ.
Ο Πρόεδρος και η εκπρόσωπος συμφώνησαν με την πρόταση του Αντιδημάρχου

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Η ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι ΟΜΟΦΩΝΑ

1.Την καταγραφή αδεσπότων ζώων συντροφιάς Τρίπολης και τον ορισμό ζωνών επανένταξης των ζώων.
2.Την προμήθεια τροφών για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς για το έτος 2019 για συγκεκριμένη δράση .
3.Την περισυλλογή των ζώων που αναφέρθηκαν μετά από γραπτή συμφωνία με τον Π.Φ.Σ.Τ. και την άμεση υιοθεσία τους.
4.Την περισυλλογή των νεκρών ζώων με την βοήθεια του Π.Φ.Σ.Τ. σε ορισμένες περιπτώσεις,μετά από γραπτή συμφωνία μαζί τους.
5.Τον σχεδιασμό ειδικού προγράμματος κτηνιατρικών υπηρεσιών για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Ο Πρόεδρος Τα Μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia