Συναυλία για το αυγουστιάτικο φεγγάρι στο Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο ερμηνευτής Βασίλης Γισδάκης, και ο σολίστας κιθαρίστας και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης συναντήθηκαν επί σκηνής και μας παρουσίασαν ένα ρεσιτάλ με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με τίτλο «Απ’ την ψυχή… ως την ψυχή…».

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/-FR07DmHaOE” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Μια μοναδική σύμπραξη, δύο σημαντικών καλλιτεχνών της σύγχρονης γενιάς μας, αποκαλύπτει επί σκηνής με ιδιαίτερη ευαισθησία και λυρισμό ακούσματα διαχρονικής αξίας. Μια φωνή και μια κιθάρα γυμνά και εκτεθειμένα μας οδηγούν βαθιά στα συναισθήματα και στο έργο του μεγάλου μας συνθέτη.

Ο Βασίλης Γισδάκης «σπούδασε» το τραγούδι ξεκινώντας τη μουσική διαδρομή του δίπλα στον Μάνο Χατζιδάκι. Ήταν ο τελευταίος ερμηνευτής του, συνεργάστηκε και τραγούδησε υπό τη διεύθυνσή του σε συναυλίες ανά την Ελλάδα μέχρι το θάνατο του συνθέτη.

Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, έχει συνεργαστεί με την πλειοψηφία των «αυθεντικών» ερμηνευτών του Χατζιδάκι. Έχει μελετήσει βαθιά και έχει ερμηνεύσει με συνέπεια και σεβασμό το έργο του – είτε ως υψηλού επιπέδου κλασικός κιθαριστής, είτε διευθύνοντας μουσικά σύνολα.
Με λυρισμό, δυναμισμό και ευαισθησία, με τραγούδια «συναισθηματικές σχεδίες» που ταξίδεψαν και ταξιδεύουν τις ζωές μας στον χρόνο, στον έρωτα και στο ασυμβίβαστο, Μας ταξίδευσαν στις ονειρικές γειτονιές του συνθέτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο