Κώστας Κατσαφάνας: Με έργα αναπτύσσεται η Αγροτική Οικονομία (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Τοπική Κοινότητα Αραχαμιτών της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου, βρέθηκε ο Κώστας Κατσαφάνας και μας μιλά για την υλοποίηση του σημαντικού έργου κατασκευής του φράγματος στον κάμπο της τοπικής κοινότητας.

[iframe width=”700″ height=”450″ src=”https://www.youtube.com/embed/s8S3ijKhk7Y” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Το εν λόγω φράγμα υλοποιήθηκε νοτιοανατολικά του χωριού Αραχαμιτών κατά τα έτη 2012- 2013, έχοντας ως μοναδικό σκοπό την συγκέντρωση νερού, και την εκμετάλευσή του από τους καλλιεργητές της περιοχής.  

Ο κ. Κατσαφάνας κατά τη συνέντευξή του ανέφερε πως τα χρήματα προήλθαν από τον σύλλογο “Αγ. Σωτήρα” Αραχαμιτών, τονίζοντας πως για πρώτη φορά έχει δοθεί ένα τέτοιο μεγάλο ποσό από σύλλογο. Πρόκειται για ένα έργο που αγγίζει τις 85.000.000 ευρώ όσον αφορά την κατασκευή του ενώ η μελέτη – επίβλεψη του έργου ήταν προσφορά του ιδίου. 

Στο αποτέλεσμα του έργου στάθηκε ιδιαίτερα ο υποψήφιος δήμαρχος, λέγοντας μεταξύ άλλων πως, οι καλλιεργητές της τοπικής κοινότητας Αραχαμιτών, τριπλασίασαν και τετραπλασίαν την παραγωγή τους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο και τα υλικά κατασκευής του έργου. 

“Τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να γίνονται και να υλοποιούνται σε όλες τις δημοτικές ενότητες, εκεί όπου υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες παραγωγής σε περιοχές του Δήμου Τρίπολης όπως το Παρθένι, την Κανδήλα και περιοχές της Ασέας, να δημιοργηθούν τέτοιες λιμνοδεξαμενές που θα λύσουν πολλά προβλήματα της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας”, όπως επισήμανε. 

Λίγο πριν το τέλος, περιγράφοντας τη θέση του ως επικεφαλής του συνδυασμού ζήτησε την προσοχή όλων στην πρότασή του, που αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες του προγράμματός του και είναι ο φορέας Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Αγροτικής Παραγωγής – Κτηνοτροφίας.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κατσαφάνας ευχαρίστησε δημόσια τους κατοίκους του χωριού και τον σύλλογο για την οικονομική συμμετοχή του, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, τον πρόεδρο του χωριού κ. Μίμη Μανιάτη, τον κ. Τάκη Κόκκορη και τον πατέρα του, οι οποίοι έπεξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία του φράγματος έχοντας την αμέριστη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο