Προτάσεις για θέματα αθλητισμού στον Δήμο Τρίπολης από τον Κώστα Κατσαφάνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προτάσεις για το πρόγραμμα αθλητισμού του Δήμου Τρίπολης, από τον υποψήφιο Δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης “Ανασυγκρότηση για τον Δήμο Τρίπολης”, Κωνσταντίνο Κατσαφάνα.

Οι πιο κάτω προτάσεις έχουν σκοπό να συντελέσουν στην όσο το δυνατόν δημιουργική προσφορά του Δήμου Τρίπολης στην άθληση των δημοτών του.

1. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο Δήμος να συμβάλλει στη συντήρηση, τη φροντίδα και τον εξοπλισμό των αθλητικών χώρων με όργανα για την πληρέστερη εκγύμναση και προπόνηση των αθλητών των αθλητικών ομάδων. Κυρίως όμως των αθλητικών χώρων που γυμνάζονται ερασιτεχνικές αθλητικές ομάδες.

Πρωτοβουλία που μπορεί ο Δήμος να πάρει είναι η κατασκευή, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, κλειστού γυμναστηρίου, πίσω από το χώρο του γηπέδου, που αποτελεί όνειρο όλων των δημοτών.

Δημιουργία χώρων για αναψυχή, πεζοπορία και άθληση στην ευρύτερη περιοχή, τώρα μάλιστα που ο Δήμος περιλαμβάνει και μεγάλη έκταση. Επίσης διαδρομές για το δρομικό κίνημα σε αλσύλια, στο βουνό ή σε αστικές περιοχές.

Έχοντας το προνόμιο ο Δήμος της Τρίπολης να βρίσκεται σε υψόμετρο μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία αθλητικών κέντρων προετοιμασίας, που σε συνδυασμό και με άλλες υποδομές, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς επιχειρηματικούς φορείς, να οργανώσει ένα χώρο προετοιμασίας μεγάλων αθλητικών ομάδων. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στο Δήμο.

2. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Δήμος να βοηθήσει στην ανάπτυξη και λειτουργία όλων των ερασιτεχνικών σωματείων του, προσφέροντας είτε τις μεταφορικές του ικανότητες για τις μετακινήσεις, είτε την τεχνογνωσία του, είτε ακόμα ενισχύοντας οικονομικά και ηθικά τα σωματεία του.

Προτείνουμε ο Δήμος να επιχορηγεί τα αθλητικά σωματεία και σε αντάλλαγμα αυτά να γυμνάζουν έναν αριθμό δημοτών (ουσιαστικά να πληρώνει τη συνδρομή τους στο σύλλογο). Αν τα αθλητικά σωματεία διαθέτουν και τμήματα ενηλίκων ή προετοιμασίας για στρατιωτικές σχολές, αυτό θα αποβεί πολύ χρήσιμο.

Προτείνουμε δημιουργία τμημάτων για εκμάθηση αθλημάτων που δεν καλλιεργούνται στο Δήμο από άλλες αθλητικές ομάδες και όχι τμημάτων από αθλήματα που διαθέτουν τα αθλητικά σωματεία της περιοχής.

Δημιουργία τμημάτων άθλησης ενηλίκων με προτεραιότητα σε κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

3. ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Διοργάνωση αγώνων για μικρές ηλικίες, σχολεία και γενικά αγώνες σε κατηγορίες που δεν περιλαμβάνονται στα αγωνιστικά προγράμματα των αθλητικών ομοσπονδιών.

Διοργάνωση αγώνων επιδείξεων σε αθλήματα που δεν καλλιεργούνται στα όρια του Δήμου, με σκοπό την ανάπτυξή τους και σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ομοσπονδίες. Επίσης διάφορα camps, που σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία, μπορεί να διοργανώνει με τους νέους δημότες του το καλοκαίρι.

Η παγκόσμια τάση αυτή τη στιγμή είναι να μπει ο αθλητισμός στον ιστό της πόλης. Κοινό παράδειγμα αποτελούν τα «street events», όπως λέγονται, που διεξάγονται στις πόλεις. Είναι δηλαδή αγωνίσματα που διεξάγονται σε πλατείες (και εδώ έχουμε μια θαυμάσια πλατεία γι’ αυτόν το σκοπό), σε πάρκα, σε μεγάλους κλειστούς ή ανοικτούς χώρους, σιδηροδρομικούς σταθμούς, μεγάλους δρόμους, πάντα στον ιστό της πόλης, με αγωνίσματα (όπως το άλμα επί κοντώ στο Σύνταγμα, άλμα σε ύψος, άλμα σε μήκος, οι γύροι των πόλεων και πολλά άλλα). Έτσι θα έρθουν οι νέοι σε επαφή με τα σπορ, θα υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή των θεατών και εν κατακλείδι αυτό απαιτεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Συνεπώς ο Δήμος, σε συνεργασία με ομοσπονδίες, μπορεί να διοργανώνει streets events, όπως αγωνίσματα στίβου, γύρος πόλης, 3Χ3 μπάσκετ, αγωνίσματα άμμου (beach volley κ.λπ.).

Μεγάλη σπουδή γίνεται τώρα σε αγωνίσματα που αρέσουν στους νέους και θα συμπεριληφθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 και του Παρισιού το 2024, όπως skateboarding, BMX free style,

αθλητική αναρρίχηση και breaking. Ο Δήμος να πρωτοπορήσει και να οργανώνει αγώνες (στην κεντρική πλατεία) για τα αγωνίσματα αυτά.

Το χειμώνα χρησιμοποιώντας μια πίστα πάγου (στην κεντρική πλατεία) να διοργανώνει αγώνες χειμερινών σπορ, όπως καλλιτεχνικό πατινάζ κ.ά. Αυτό μπορεί να γίνει και σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο της Τρίπολης, που επίσης μπορεί να αξιο ποιηθεί.

Σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες να φιλοξενεί αθλητικούς αγώνες, για να προβάλλεται και η πόλη και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού των δημοτών.

4. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρόσκληση διάσημων αθλητών για την παρότρυνση να ασχοληθούν με τον αθλητισμό όλο και περισσότερα παιδιά.

Οργάνωση εβδομάδας αξιολόγησης της φυσικής κατάστασης των νέων παιδιών και της κατεύθυνσης για το είδος της άσκησης που νέα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν, κατόπιν συνεργασίας με ειδικές ομάδες επιστημόνων του Πανεπιστημίου Αθηνών ή και άλλων πανεπιστημίων.

Διοργάνωση ημερίδων με αθλητικά θέματα για την ενημέρωση αθλητών, γονέων, προπονητών και διοικητικών παραγόντων και με συμμετοχή ειδικών επιστημόνων. Οι ημερίδες να περιλαμβάνουν επίσης και θέματα σχετικά με την ψυχολογία, διατροφή, υγεία, παιδαγωγική, φαρμακοδιέγερση, καταπολέμηση της βίας, για να έχουν και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Παραχώρηση των χώρων και κτηρίων του Δήμου για να γίνονται πανελλήνια ή και διεθνή αθλητικά forum ή αθλητικές δραστηριότητες (π.χ. συνελεύσεις, ημερίδες, σεμινάρια, βραβεύσεις), που θα συμβάλουν στην προβολή του Δήμου της Τρίπολης.

Συστηματική προσπάθεια για τη διατήρηση και προβολή της αθλητικής παράδοσης του Δήμου μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίπολη: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη

Αποπνικτική είναι σήμερα (23/4) η ατμόσφαιρα σε όλη τη...

Θρησκευτική Συναυλία Χορωδίας Ορφέας Τρίπολης

Η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης, στο πνεύμα των κατανυκτικών ημερών...

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο