Μαρτίου 31, 2019

Τίμησαν τους απαγχονισμένους στο μνημείο Ηρώων στην Ψηλή Βρύση (video - pics)

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Τοπική Κοινότητα Ψηλής Βρύσης, πραγματοποίησαν τελετή μνήμης των απαγχονισθέντων και εκτελεσθέντων πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στο μνημείο Ηρώων στην Ψηλή Βρύση (συνοικία Μπουζανέικα), την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ.

Η εκδήλωση άρχισε με το τρισάγιο προς τιμή των απαγχονισθέντων και εκτελεσθέντων πατριωτών στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία από την ιστορικό, κα Ελένη Μπουζάνη και τον κ Παπαναστασίου και χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή και τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο νεκρών, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

filarmoniki

Οι Έλληνες πατριώτες που απαγχονίστηκαν στις 17-1-1944, αφού προηγήθηκε ο ηρωικός θάνατος του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΛΙΡΗ, είναι οι κάτωθι:

Ανδρουτσόπουλος Κων/νος, Βασιλείου Παναγιώτης, Γαβαλάς Ιωάννης, Γιαλής Ανδρέας, Ζάβος Βασίλειος, Ζήγιαννης Κων/νος, Ζήγιαννης Χρήστος, Ζήσης Δημήτριος, Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος, Κοκκίνης Γεώργιος, Κουλούρης Σωτήριος, Κουτρουμπής Αθανάσιος ή Πούλος, Μπρισκόλας Μιχαήλ, Μπρούσκαρης Χαράλαμπος, Παπαγεωργακόπουλος Χρήστος, Σουντριάνος Γεώργιος, Παπαθεοδώρου Περικλής, Υψηλάντης Μιχαήλ, Χούρχουλας ή Ξαγάς Σταύρος.

Ακολούθησε η δολοφονία της ηρωίδας Στάμως Μπουζιάνη (18-1-1944) και λίγο αργότερα ο ηρωικός θάνατος των αδικοχαμένων πατριωτών Παναγιώτη Μπουζιάνη, Παρασκευής Γκίτζια, Ιωάννη Γκίτζια.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 18:01

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia