Χρήστος Ι. Τσουμπρής: ΄΄Το τέλος της ανοχής΄΄

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασχολήθηκα με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 2007. Το 2010 συστρατεύτηκα στο πλευρό του Γιάννη Σμυρνιώτη έχοντας όραμα και διάθεση να προσφέρω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Τ.Κ. Μάναρη της Δ.Ε. Βαλτετσίου, αν και ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια είχε σταθεί απέναντι στις εκλογές της παράταξής μας (εκλογές 2006), τον εμπιστευτήκαμε για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τον Δήμο της Τρίπολης, πράγμα που καταφέραμε.

Για δύο συνεχόμενες θητείες οι συμπατριώτες μου με τίμησαν, με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους με ανέδειξαν Πρόεδρο – Εκπρόσωπο της Τοπικής μας κοινότητας. Από τότε δίνω καθημερινά τον αγώνα μου προκειμένου να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους. Αγωνίζομαι για να δίνω λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της κοινότητάς μου αλλά και για να υλοποιούνται έργα υποδομών που έχουμε ανάγκη.

Συμμετέχω στα κοινά με μοναδική δέσμευση το καλό της κοινότητας και με συμπαράσταση την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μου. Δεν έκανα ποτέ εκπτώσεις σε ζητήματα ηθικής. Εργάστηκα με απόλυτο σεβασμό πάνω στο δημόσιο χρήμα και στάθηκα πάντα απέναντι σε σπατάλες, κακοδιαχείρισης των πόρων και σε οτιδήποτε άλλου είδους αδιαφανείς διαδικασίες.

Δεν συμβιβάστηκα ποτέ. Δεν ζήτησα ποτέ ανταλλάγματα. Δεν πρόδωσα ποτέ την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μου.

Συμμετέχω στα δημοτικά συμβούλια με έντονη την διάθεση της διεκδίκησης, αλλά δεν δίστασα ακόμα να ασκήσω έντονη κριτική και μέσα στον ίδιο μου το συνδυασμό.

Πίεσα για όσα θεωρούσα αυτονόητα:

  1. Να κοινοποιηθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης σχετικό πόρισμα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. το οποίο καταλόγισε ευθύνες για την αλόγιστη χρήση των ανταποδοτικών τελών από τις Α.Π.Ε του πρώην Δήμου Βαλτετσίου. Ένα πόρισμα που είχε ήδη στα χέρια του ως Δήμαρχος ο κ. Σμυρνιώτης και ο οποίος δεν το παρέδωσε ποτέ προς την Δικαιοσύνη.
  2. Αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με τους Προέδρους της Τ.Κ. Βαλτετσίου και της Τ.Κ. Δόριζας προκειμένου να μην επιτραπεί η δημιουργία νέας χωματερής στην θέση ΄΄Μεγαβούνι΄΄ της Τ.Κ. Βαλτετσίου.
  3. Απαίτησα ακόμα μέχρι και σήμερα να εφαρμοστεί ο νόμος για την ορθή κατανομή και επίδοση των πόρων από τις Α.Π.Ε. Η κατά το δοκούν έως σήμερα κατανομή τους από το 2011 μέχρι των ημερών μας, είχε ως αποτέλεσμα η Τ.Κ. Μάναρη να στερηθεί επιπλέον πόρους που αγγίζουν τις 250.000€ πράγμα το οποίο διεκδικούμε μέχρι και σήμερα με τους συμπατριώτες μου.
  4. Διεκδίκησα μέσα από τα έδρανα του Δ.Σ αλλά και από τις υπηρεσίες του Δήμου, με σοβαρή αντιπολίτευση και μεθοδικότητα ότι καλύτερο προς όφελος των δημοτών.

Στον αγώνα μου αυτό δυστυχώς αντί για την συμπαράσταση και υποστήριξη του επικεφαλής της παράταξής μας, αντιμετώπισα πλήρης χαλαρότητα και αδιαφορία, ειρωνικά χαμόγελα και γενικά έναν άνθρωπο με άλλες προτεραιότητες.

Το 2014 επέλεξε να κάνει πολιτικά παιχνίδια τοποθετώντας υποψήφιους στις τοπικές μας κοινότητες απέναντι στους εκλεγμένους ήδη Προέδρους που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό του.

Στο θέμα των απορριμμάτων στο ΄΄Μεγαβούνι΄΄ ουσιαστικά σιώπησε, δεν παραβρέθηκε ποτέ δίπλα μας, αλλά βέβαια δεν μπορούσε να κάνει κάτι γιατί ήδη τον έκαιγε ο χώρος που άνοιξε ο ίδιος στην περιοχή της ΄΄Αγίας – Τριάδας΄΄.

Δεν έδωσε ποτέ σημασία αλλά ούτε επιχείρησε και ποτέ να διεκδικήσει για την ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε Βαλτετσίου τους πόρους από το λιγνιτόσημο της Μεγαλόπολης, τα ανταποδοτικά τέλη των λατομείων που θα έπρεπε να παραχωρούνται για την κάλυψη της αγροτικής οδοποιίας της περιοχής μας και τέλος το 20% των ανταποδοτικών τελών από τις Α.Π.Ε να τα παραχωρήσει στα υπόλοιπα χωριά της δημοτικής μας ενότητας.

Επιμένει να συμπεριλαμβάνει μέσα στον συνδυασμό του ανθρώπους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι κακοδιαχείρισης σε τομείς που ασχολήθηκαν, άτομα τα οποία είναι πλέον κατηγορούμενοι ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, σε ποινικά δικαστήρια.

Με την στάση και την συμπεριφορά του αυτή είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το ότι πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας του γυρίζουν την πλάτη τους και βρίσκονται υποψήφιοι σε άλλους πολιτικούς συνδυασμούς μέσα στο Δήμο της Τρίπολης. Έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την οικονομική ή επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων του στενού του περιβάλλοντος , ατόμων δηλαδή που ποτέ δεν μετείχαν για την προσφορά της παράταξης μέσα στον Δήμο μας, χωρίς καν να διστάζει να δημιουργεί βάρη και υποχρεώσεις στην πλάτη του συνόλου της παράταξης.

Την ώρα που η Τρίπολη χρειάζεται λύσεις, αυτός ασχολείται με το πώς θα “χρησιμοποιήσει” την παράταξή του σε υποψήφιους Βουλευτές και Περιφερειάρχες.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης απέδειξε περίτρανα πως δεν αξίζει πλέον της εμπιστοσύνης μου. Δεν αξίζει πλέον ούτε της εμπιστοσύνης των πολιτών τους οποίους και πρεσβεύουμε.

Για εμένα ήρθε η ώρα να γυρίσω σελίδα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον τόπο μου, το Μάναρη αλλά επιπλέον και για όλα τα χωριά της Δ.Ε Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης. Θα υπερασπίζομαι συνεχώς τους δημότες, όχι για ατομικούς τίτλους, θέσεις και στρατηγικές. Η ΄΄καρέκλα΄΄ δεν υπήρξε ποτέ για εμένα πρωταρχικός στόχος. Πάντα ήθελα να ΄΄ΚΑΝΩ΄΄ το χρέος μου ως προς το κοινό καλό και όχι να χρησιμοποιήσω την ΄΄καρέκλα΄΄ με σκοπό να ΄΄ΣΒΗΝΩ΄΄ ατομικά μου χρέη.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ!!!

Με τη βοήθεια των Τεχνικών Υπηρεσιών, αλλά και γενικότερα των υπαλλήλων του Δήμου Τρίπολης καταφέραμε αρκετά και ουσιαστικά πράγματα. Τα προβλήματα πάντα θα υπάρχουν, αλλά με την θέληση και την επιμονή πάντα θα βρίσκονται τρόποι επίλυσής τους.

Με την ανοχή και την υποστήριξη της οικογένειάς μου παραμένω ενεργός στον διαρκή αγώνα της προσφοράς μου για τα θέματα που αφορούν και ταλανίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τρίπολη 29/03/2019

Μετά τιμής

Χρήστος Ι. Τσουμπρής

– Εκπρόσωπος Τ.Κ. Μάναρη

Δήμου Τρίπολης

– Αντιπρόεδρος Ε.Π.Ε.ΜΕ.Τ.Α.

Περ. Ενοτ. Αρκαδίας

– Μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο της Νέας Δημοκρατίας

Τρίπολης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

Υπογραφή σύμβασης προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου

Στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, σε θέματα άρδευσης και ύδρευσης, ήρθε να προστεθεί η υπογραφή σύμβασης προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου (Κιβέρι) Ν. Αργολίδας. Αναλυτικά Υπεγράφη η σύμβαση προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών και ομαλού εκκινητή στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο