ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ:«Ο Δήμος Τρίπολης να γίνει εστία κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής»

Οι Κοινωνικές Δομές, ένα πρόγραμμα που «τρέχει» εδώ και 27 μήνες, παίρνοντας σάρκα και οστά τον Νοέμβριο του 2012 και αποτελώντας μία πνοή ζωής για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα, προέκυψαν από τη σύμπραξη δήμων και ΜΚΟ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Στόχο τους αποτελεί η άμεση ανακούφιση απόρων, αστέγων, ανέργων και εν γένει ευπαθών κοινωνικών ομάδων, από τα επείγοντα ζητήματα διαβίωσής , κυρίως από επιστήμονες επαγγελματίες με τη στήριξη εθελοντών.

 

Ο επικεφαλής της παράταξης <Τρίπολη Αύριο> Κώστας Τζιούμης ,έθεσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ένα σοβαρότατο θέμα, που αφορά τις κοινωνικές δομές του δήμου μας. Τόνισε ότι οι κοινωνικές δομές του Δήμου Τρίπολης: κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό οδοντιατρείο κ.λ.π., πρακτικά δεν λειτουργούν.

Δυστυχώς ο δήμος μας ,δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «κοινωνικές δομές» του ΕΣΠΑ, όπου θα μπορούσε να αντλήσει σημαντικά ποσά για την ανάπτυξη των κοινωνικών δομών του, επ΄ ωφελεία εκατοντάδων ή και χιλιάδων συμπολιτών μας απόρων, ανέργων και εν γένει ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στη σημερινή συγκυρία, με το οξύτατο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, οι κοινωνικές δομές των δήμων, επικουρικά στις κρατικές δομές, θα μπορούσαν να ανακουφίσουν αυτούς τους συμπολίτες μας .

Επιπλέον στο δήμο μας, όλοι σχεδόν οι επαγγελματίες υγείας –πρόνοιας,(ιατροί, οδοντίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.λ.π.),έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συνδράμουν, σε καθαρά εθελοντική βάση. Όλο αυτό το σημαντικό επιστημονικό δυναμικό, πρέπει να το αξιοποιήσουμε για να φτιάξουμε στο δήμο μας ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας που θα καλύψει όλους εκείνους τους δημότες μας που βιώνουν δύσκολα την κρίση.

Εμείς ,ως παράταξη, είχαμε παρουσιάσει ,προεκλογικά, ένα πλήρες πρόγραμμα δράσεων και ενεργειών που αφορούν την κοινωνική πολιτική που θα μπορούσε να ακολουθήσει ο δήμος μας, επειδή πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε, ότι έχει σημαντικότατο ρόλο στην κατεύθυνση της άρσης των συνεπειών της κρίσης στους πολίτες.

Ζητήσαμε, λοιπόν, από τον κ. Πρόεδρο του ΔΣ και τον κ. Δήμαρχο, να γίνει σε προσεχές συμβούλιο μία εκτεταμένη συζήτηση για αυτό το θέμα, να καταθέσουν όλες οι παρατάξεις τις απόψεις τους και τις θέσεις του για την κοινωνική πολιτική, και να καταλήξουμε άμεσα σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσεων, με σαφές χρονοδιάγραμμα, για την οργάνωση των κοινωνικών δομών του δήμου στην κατεύθυνση που αναφέρθηκε πιο πάνω.

Ακολούθως αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης μπορεί να κατατεθεί για διαβούλευση με επιστημονικούς συλλόγους που σχετίζονται με την κοινωνική πολιτική όπως π.χ ιατρικός,φαρμακευτικός,οδοντιατρικός,σύλλογος κοινωνικών λειτουργών κ.λ.π, με συλλόγους ασθενών, καθώς κι άλλους φορείς που σχετίζονται, ώστε τελικά ύστερα από έναν ευρύ, δημόσιο διάλογο να καταλήξουμε στο τελικό σχέδιο δράσεων που θα υλοποιήσει ο δήμος μας.

Ευελπιστούμε ότι αυτή η πρότασή μας θα γίνει σύντομα δεκτή για υλοποίηση. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, στην κατεύθυνση αυτή.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο