Λόγος για «Βραδυφλεγή βόμβα» στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης στις 5/03/2019 παρευρέθηκε ο δικηγόρος Σταύρος Μιχαλόπουλος ως σύνδικος της διαδικασίας της πτώχευσης του εργοστασίου ”Heliosphera” και αυτό ώστε να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για τους κινδύνους οι οποίοι υπάρχουν από το ”κλειστό” εργοστάσιο της κατασκευής φωτοβολταϊκών το οποία λειτουργούσε για ένα χρονικό διάστημα.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/ZB5R5NoUANs” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Ο δικηγόρος Σταύρος Μιχαλόπουλος προχώρησε σε ενημέρωση τονίζοντας ότι «στη ΒΙΠΕ λειτουργούσε για ελάχιστο χρονικό διάστημα ένα εργοστάσιο «Ηλιόσφαιρα» που έχει έκλεισε, πτώχευσε.

Το δικαστήριο όρισε έμενα ως σύνδικο της πτώχευσης.

Όταν έκλεισε αυτό το εργοστάσιο, που λειτουργούσε με κάποια επικίνδυνα αέρια, απαραίτητα για τη λειτουργία, για να κατασκευαστούν αυτά τα πάνελ, δεν έγινε από καμία υπηρεσία η απαραίτητη απορρόφηση αυτών των αερίων, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από αρμόδιες υπηρεσίες ως εξαιρετικά επικίνδυνα.

Τον Οκτώβριο του 2018  έγινε μια ανάφλεξη στο εργοστάσιο το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως μια βραδυφλεγής βόμβα, είπε ο κ. Μιχαλόπουλος και πρόσθεσε:

Επικίνδυνα  αέρια βρίσκονται στο εργοστάσιο. Ως συμβούλιο πρέπει να πιέσετε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση για να λυθεί το θέμα.

Πριν από 4 μήνες υπήρξε πυρκαγιά και η Πυροσβεστική  ανέφερε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα στο εργοστάσιο.

«Δείτε το με την σοβαρότητα που πρέπει η πυροσβεστική υπηρεσία που μετέβη, κάποια στιγμή σήκωσε τα χέρια ψηλά και είπε ότι ακόμα και με τον εξοπλισμό που έχουμε, δεν μπορούμε να μπούμε μέσα.»

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσος Κακλαμάνος πρότεινε το θέμα να «κλείσει» εκεί και την επόμενη μέρα οι επικεφαλής με τον Δήμαρχο και τον κ. Μιχαλόπουλο να συναντηθούν και να συναποφασίσουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο