Ποιά θέματα έθιξε ο Κώστας Τζιούμης στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρίπολης που διεξήχθη στις 12 Φεβρουαρίου 2019, ο επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη Αύριο” κ. Τζιούμης, έθιξε τα θέματα που ακολουθούν.

Κώστας Τζιούμης:

Πριν από ένα χρόνο, οι κάτοικοι της περιοχής Αγίας Βαρβάρας όπως και άλλων περιοχών της πόλης μας, είχαν διαμαρτυρηθεί στο δημοτικό συμβούλιο για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται δίπλα στα σπίτια τους. Τότε ο κ. δήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει σύμβαση με το πανεπιστήμιο για να γίνονται μετρήσεις  ακτινοβολίας.

Πέρασε πάνω από ένας χρόνος και δεν έχουμε ακούσει τίποτα για μετρήσεις και εν πάση περιπτώσει δεν έχουν δημοσιευθεί μετρήσεις από το πανεπιστήμιο. Ρωτήσαμε, λοιπόν , τι γίνεται με το θέμα αυτό.

Ο κ. δήμαρχος  δεν έδωσε σαφή απάντηση, είπε ότι ήταν να γίνει μία σύμβαση με το πανεπιστήμιο η οποία δεν έγινε, άλλο το πανεπιστήμιο έχει κάνει κάποιες μετρήσεις οι οποίες ήταν φυσιολογικές. Εμείς ζητούμε οι μετρήσεις αυτές, αν έγιναν, να δοθούν στη δημοσιότητα.   

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ

Για τον οικονομικό απολογισμό του δήμου, για το έτος 2017, ψηφίσαμε παρόν, διότι σε αυτόν απεικονίζεται η παντελής έλλειψη έργου της δημοτικής αρχής, αφού ακόμη και η ΣΑΤΑ, (η υποχρεωτική χρηματοδότηση) δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποιο έργο στην πόλη και τα χωριά μας και μένει στο αποθεματικό. 
Επίσης γίνεται μία προσπάθεια να διαγραφούν χρέη ιδιωτών προς το Δήμο, τα οποία έρχονται από 30 και πλέον έτη, με το σκεπτικό ότι έχουν παραγραφεί.
Εμείς πολιτικά είμαστε αντίθετοι με την διαγραφή χρεών προς το Δήμο γιατί δεν θέλουμε να επιβραβεύονται οι μπαταχτσήδες και να αδικούνται αυτοί που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Σχετικά με την επικαιρότητα των ημερών θα ήθελα να αναφερθώ στα εξής:

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Για άλλη μια φορά περιοχές του Δήμου μας επλήγησαν από καταστροφικές πλημμύρες. Εικόνες με πλημμυρισμένα σπίτια και ολόκληρα χωριά λίμνες, παρέλασαν από όλα τα εθνικά ΜΜΕ. Η κραυγή αγωνίας των συμπολιτών μας από τις πλημμύρες των προηγούμενων ετών μάλλον δεν βρήκαν ευήκοα ώτα.

Η απουσία οποιωνδήποτε αντιπλημμυρικών έργων τα τελευταία χρόνια είναι αδιαμφισβήτητη. Είναι προφανείς οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και αντί να ακουστούν από τον δήμαρχο έστω ψήγματα αυτοκριτικής και συγνώμης, προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες στους ίδιους  τους πολίτες για τις καταστροφές που υπέστησαν. Τον αφήνουμε στην κρίση των ίδιων των πολιτών.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Για τα αδέσποτα έχουν το θράσος, αφού από την μία έχουν ξοδέψει, χιλιάδες ευρώ για στειρώσεις και τροφές ζώων και από την άλλη βλέπουμε νέα γεννημένα ζώα και αφού έχουμε πληρώσει πάνω από 40.000 € για ενοίκιο για το χωράφι που θα γίνει το ενδιαίτημα και ακόμα δεν έχει μπει ούτε πρόκα, να βγαίνουν σε συνεντεύξεις και να λένε ότι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν. Ο πολίτης όμως  που καθημερινά βλέπει παντού τα δύστυχα ζώα και επιπλέον βιώνει το φόβο για επιθέσεις , ξέρει ότι δυστυχώς απέτυχαν πλήρως.         

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Ακούσαμε χθες την κραυγή αγωνίας του συλλόγου εστιατόρων Αρκαδίας για την μηδενική επισκεψιμότητα της πόλης, την ερήμωσή  της και την απουσία επισκεπτών, με τραγικές συνέπειες για την λειτουργία των καταστημάτων.

Οι ευθύνες των δημάρχων των τελευταίων ετών είναι σαφής. Η απουσία συνολικού σχεδιασμού και δράσεων για την προβολή της ομορφιάς της περιοχής μας και την προσέλκυση επισκεπτών είναι μία  από τις αιτίες του παραπάνω φαινομένου.

Εμείς σαν παράταξη θα καταθέσουμε δημόσια τις προτάσεις μας για το θέμα αυτό και θα ζητήσουμε από τους συμπολίτες μας  να μας εμπιστευτούν. Για να τις υλοποιήσουμε.

Αυτοί όμως που διατέλεσαν δήμαρχοι τα τελευταία χρόνια, θα κριθούν από τα πεπραγμένα τους και όχι από τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο