«Μαντινειακή Συμπολιτεία» τα θέματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες είναι πολλά και χρήζουν άμεσης επίλυσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η δημοτική παράταξη «Μαντινειακή Συμπολιτεία» έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, καθώς τα θέματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες είναι πολλά και χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Προς έκπληξή μας, στη συνεδρίαση της 23ης Νοεμβρίου λάβαμε μερικά έγγραφα με τις κινήσεις λογαριασμών της ΚΕΔΗΤ, τα οποία, όμως, δεν ρίχνουν άπλετο φως στην υπόθεση της επιχείρησης η οποία ταλανίζει έξι μήνες την κοινωνία της Τρίπολης. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μάς ενημέρωσε ότι έχουμε στα χέρια μας τις κινήσεις των λογαριασμών της ΚΕΔΗΤ.
Η «Μαντινειακή Συμπολιτεία» θα μελετήσει τα στοιχεία, αλλά θα είναι σε αναμονή για το πόρισμα των ορκωτών λογιστών οι οποίοι έχουν αναλάβει τον οικονομικό έλεγχο της Επιχείρησης.
Όπως έχει αναφέρει η «Μαντινειακή Συμπολιτεία», εφόσον δεν δοθεί το πόρισμα και η εξήγηση για την ξαφνική και χωρίς αιτιολογία διαγραφή του κ. Τσούκα θα απέχει από την συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό της δημοτικής αρχής η οποία δεν προχωρεί, όπως όφειλε, την υπόθεση. Όταν η δημοτική αρχή προσκομίσει τα έγγραφα τότε θα επανεξετάσουμε την στάση μας.

Τα θέματα τα οποία χρήζουν άμεσης διαβούλευσης και επίλυσης είναι πολλά και έχουν όνομα: απορρίμματα, πρόστιμα από την Περιφέρεια, αδέσποτα ζώα, διαρρήξεις σε οικίες δημοτών μας και δημοτικών επιχειρήσεων. Κάποια στιγμή η δημοτική αρχή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση η «Μαντινειακή Συμπολιτεία» παρέμεινε και έφερε ως θέμα στη συνεδρίαση τη διάσωση και συντήρηση όλης της ιστορικής μνήμης της Τρίπολης στους χώρους των υπογείων του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης.

Στην Κατοχή το ιστορικό κτίριο είχε επιταχθεί από τους Γερμανούς και στέγασε τα στρατοδικεία τους. Στους χώρους του βρισκόταν και η έδρα των ταγμάτων ασφαλείας, που είχαν μετατρέψει τα υπόγεια σε κρατητήρια για αγωνιστές από όλους τους νομούς της Ανατολικής Πελοποννήσου. Έπειτα στον Εμφύλιο επανήλθε το στρατοδικείο των επίσημων αρχών και στα υπόγειά του, που φαίνεται ότι λειτουργούσαν έως το 1956, έγιναν απάνθρωπα βασανιστήρια ανταρτών.

Η «Μαντινειακή Συμπολιτεία» πρότεινε στον Δήμο να σταθεί αρωγός της διάσωσης και να δημιουργήσει μια διαπαραταξιακή επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν και πολίτες, για να σωθεί αυτό το ιστορικό μνημείο στο πλαίσιο και της υποψηφιότητας της Τρίπολης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου χρήζουν άμεσης συντήρησης καθώς βρίσκονται σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση η οποία θέλει άμεση μέριμνα. Η «Μαντινειακή Συμπολιτεία» θα προσπαθεί με κάθε τρόπο να φέρει αποτελέσματα σε ό,τι αφορά το θέμα της διάσωσης των ιστορικών μνημείων.

Αντωνία Γιαννούλη
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαντινειακή Συμπολιτεία για τον Δήμο Τρίπολης
Τρίπολη, 24 Νοεμβρίου 2015

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο