Γιώργος Η. Παπαηλιού: Για την αδελφοποίηση της Τρίπολης με την Πρέβεζα

Η αδελφοποίηση πόλεων αποτελεί μία σημαντική κίνηση που φέρνει κοντά τις αδελφοποιούμενες πόλεις, προβάλλει τα κοινά σημεία τους αλλά και τις διαφορές τους.

 Η σύνθεση όλων αυτών μπορεί να αποτελέσει πεδίο για την ανάπτυξη δράσεων που να οδηγούν σε περαιτέρω προσέγγιση των πολιτών των αδελφοποιουμένων πόλεων και σε γεφύρωση των αντιθέσεων.

Εν προκειμένω, η αδελφοποίηση της Τρίπολης και της Πρέβεζας έχει ως σημείο αναφοράς τον ποιητή και πεζογράφο της γενιάς του ΄20 Κώστα Καρυωτάκη, ο οποίος γεννήθηκε στην Τρίπολη και έδωσε με τραγικό τρόπο τέλος στη ζωή του στην Πρέβεζα.

Η προσέγγιση που αποτυπώνεται στη ζωή, στο έργο και στο θάνατο του Κώστα Καρυωτάκη εκπέμπει μελαγχολία, αναδεικνύει τα αδιέξοδα της καθημερινότητας και αποπνέει την αίσθηση του μάταιου.

Αυτού του είδους η προσέγγιση ούτε ήταν ούτε είναι μοναδική.

Η Τρίπολη και η Πρέβεζα, υπό διαφορετικές συνθήκες σήμερα σε σχέση με αυτές της δεκαετίας του ΄20, μπορούν να ατενίζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, αφού οι πολίτες τους έχουν τη θεσμική και πρακτική δυνατότητα να «ανοίξουν νέους ορίζοντες», παρά τις αντιξοότητες.

Η αδελφοποίηση των δύο πόλεων, αν δεν παραμείνει «κενό γράμμα», μπορεί να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia