Eξαγορά του διατηρητέου Βίλα του Τουρκοβασίλη και αξιοπόιηση σε «Μουσείο Μ. Θεοδωράκη» από τον Δήμο Τρίπολης

Χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 348.087,76 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Τρίπολης για την εξαγορά της Βίλας του Τουρκοβασίλη. Ο Δήμος έχει στόχο την αποκατάσταση του κτιρίου και τη λειτουργία του σε «Μουσείο Μ. Θεοδωράκη».

Ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του ΧΠ του Πράσινου Ταμείου «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις πόλεις 2013», χρηματοδοτήθηκε με το ποσό της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, με την αρ 5308/12/2013 απόφαση του ΥΠΕΚΑ, με το ποσό των 348.087,76 ευρώ προκειμένου για την απευθείας εξαγορά του διατηρητέου κτίσματος στο Ο.Τ. 143, στο εγκεκριμένο σχεδίου πόλεως της Τρίπολης (γνωστό ως Βίλα του Τουρκοβασίλη).

Στόχο της δημοτικής αρχής με την απόκτηση του, είναι η αποκατάσταση του κτιρίου και η λειτουργία του σε «Μουσείο Μ. Θεοδωράκη», μέσω χρηματοδοτήσεων στην νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, και την ανάδειξη του ως «φάρου» πολιτισμού για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο