Εγκρίθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης

Σεπτεμβρίου 19, 2018
Τριήμερες θα είναι οι εκδηλώσεις για την φετινή επέτειο της Άλωσης με το θέμα να συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο. 

Αρχικά, έγινε μία ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Σπύρο Βρέντα που αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. 

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης μίλησε για την καθυστερημένη ενημέρωση για τις εκδηλώσεις της Άλωσης και είπε ότι θα ψηφίσει παρών και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να ντρέπεται η δημοτική αρχή.

“Ντροπή για κάποιους που ντροπιάζουν το δημοτικό συμβούλιο” απάντησε ο Σπύρος Βρέντας.

Ο Κώστας Τζιούμης είπε ότι δεν υπάρχει η αναβάθμιση που θεωρεί ο κ. Βρέντας και ότι παλαιότερα είχαν γίνει πολύ σημαντικές εκδηλώσεις για την Άλωση. “Τα ποσά που βλέπουμε είναι παραπάνω από αυτά που επιτρέπει η εποχή και η συγκυρία. Είναι ντροπή να έχει βγει το πρόγραμμα πριν ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο. Τι θα γίνει δηλαδή σήμερα αν δεν εγκριθεί; Εμείς ψηφίζουμε παρών στη μελέτη διότι το ποσό είναι υπερβολικό. Ευχαριστούμε τους συλλόγους που συμμετέχουν εθελοντικά στις εκδηλώσεις.”

Ο Νίκος Τσιαμούλος ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού να μην ακυρώνει καμία εκδήλωση του παρελθόντος. “Στους χαλεπούς καιρούς, το κόστος είναι πολύ μεγάλο, μεγάλο είναι όμως και το επίπεδο των εκδηλώσεων. Δεν πρέπει να γίνει αφαίμαξη στο ταμείο του δήμου. Δεν μπορώ να σας πω να μην κάνετε εκδηλώσεις, αλλά θα ήταν πολύ καλό να είχε προηγηθεί μία διαβούλευση. Να ξεκινήσετε από τις 24 Σεπτεμβρίου την προετοιμασία για την επόμενη Άλωση. Ψηφίζουμε παρών”.

Η Αντωνία Γιαννούλη αναρωτήθηκε ποιος είναι αυτός που θα πάρει 3.000 ευρώ για μία νύχτα και θα του έχουν πληρωθεί τα ξενοδοχεία και τα γεύματα. Ποιος πληρώνετε τόσα σήμερα; Εμείς είμαστε κατά σε αυτές τις φιλοσοφίες για τις εκδηλώσεις. Ειδικά και η Άλωση πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά, υπάρχουν και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Αυτό το ποσό είναι ξεπερνά την οποία φαντασία. Θα ήταν παράλογο να το υπερψηφίσουμε. 

Ο Δημήτρης Νικολάου τόνισε ότι με μία πόλη με τόσο τραγικές ελλείψεις σε δομές, θεωρώ υπερβολικά μεγάλο το ποσό που θα διατεθεί για τον εορτασμό της Άλωσης. Θα μπορούσε να είναι πιο μικρός ο λογαριασμός. Εγώ ξεκινάω από προσκλήσεις και διαφημιστικά φυλλάδα, είναι πανάκριβα. Είναι ανεπίστρεπτα τέτοια ποσά, ανεξάρτητα από το επίπεδο των εκδηλώσεων. Εμείς καταψηφίζουμε. 

Στην ψηφοφορία, η παράταξη του Δημάρχου ψήφισε θετικά, ενώ παρών ψήφισαν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Τζιούμη, Τσιαμούλου και κατά οι παρατάξεις Γιαννούλη και Νικολάου. 

drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 19 Σεπ

  ΦΡΑΓΚΟΥ Β. - ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Εθνικής Αντιστάσεως 1

  08:30 - 08:30 (Επ.), τηλ.: 2710222285

 • 19 Σεπ

  ΣΚΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ Γ.

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Τρικούπη Χαριλάου & Ικονίου

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752027160

 • 19 Σεπ

  ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΔΑΝΑΗ - ΔΗΜΗΤΡΑ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Εθν. Ανεξαρτησίας & Πυλαρινού

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741024246

 • 19 Σεπ

  ΠΑΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Ιατροπούλου 12Α

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2721020752

 • 19 Σεπ

  ΚΟΥΤΣΟΓΕΩΡΓΑ Α. - ΒΟΓΙΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.

  ΣΠΑΡΤΗ | Γκορτσολόγου 78

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2731021155

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia