Δημήτρης Παυλης: Στο Μεγαβούνι θα πρυτανεύσει η λογική και η νομιμότητα (video)

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δικαστήριο στο Ειρηνοδικείο Τρίπολης  για τα ασφαλιστικά μέτρα για τις εργασίες στο Μεγαβούνι για την διαχείριση τον απορριμάτων του Δήμου Τρίπολης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση του Δασάρχη που ήταν καταιγιστικός καταθέτοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία που καταρρίπτουν της κατηγορίες των ασφαλιστικών μέτρων. 

Δήλωσε ότι πρόκειται για Δημόσια δασική έκταση και ότι ποτέ κανείς δεν κατέθεσε στοιχεία που αποδεικνύουν κάποια ιδιοκτησία στην περιοχή.

Μετά το τέλος της διαδικασίας μίλησε στην κάμερα του pna.gr ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής.

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν υποβληθεί εις βάρος του Δήμου Τρίπολης. Το αποτέλεσμα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, εκτιμάται όμως, πως θα υπάρξει η απόλυτη νομιμότητα όσον αφορά την έκδοση της απόφασης και σαφώς θα δικαιώνει το δημιουργικό δημόσιο και τον Δήμο Τρίπολης.

Ο δήμαρχος τόνισε ιδιαίτερα πως δεν αμφισβητείται  και δεν ανήκει στη δική του αρμοδιότητα  για το αν υπάρχει σχετική νομοθεσία ή όχι. Αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει τον δήμο είναι να εκμεταλλευτεί  την παραχώρηση που του έγινε από το Δασαρχείο.

Σύμφωνα με την κατάθεση του  Δασάρχη αποδείχτηκε περίτρανα σήμερα πως ο συγκεκριμένος χώρος χαρακτηρίζεται ως "δασικός" εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να έχει γίνει οποιαδήποτε καλλιέργεια. Αντιλαμβάνεται ως ιδιώτης βέβαια τους ισχυρισμούς ορισμένων πως έχουν κάποιου είδους ιδιοκτησία εκεί, τονίζοντας παράλληλα πως το δημόσιο δεν αποζημιώνει πάντα ανάλογα.

Επισήμανε, πως ύστερα από την κατάθεση του φακέλου της ΑΕΠΟ το 2014 -2015 απ'όπου ξεκίνησε και όλη η διαδικασία και διαβεβαιώνει ρητά, θέλοντας να καθησυχάσει επίσης και τον κόσμο, πως θα τηρηθούν όλα με απόλυτη νομιμότητα και η διαχείριση θα γίνει όπως ακριβώς ορίζει η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επόμενα δύο δικαστήρια που θα πραγματοποιηθούν σήμερα των οποίων θα υπάρξουν λεπτομέρειες σε λίγο.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 14:12

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia