Μήνυμα Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάντα το Μέλλον και η Ελπίδα ήταν και παραμένει απόλυτα συνδεδεμένη με τη Νέα Γενιά. Με τα παιδιά μας.

Κάθε χρόνο, η πρώτη μέρα της Σχολικής Χρονιάς αποτελεί ορόσημο και αφετηρία ονείρων. Όλα τα παιδιά, περνώντας το κατώφλι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ξεκινούν το ταξίδι προς την ολοκλήρωση της σμίλευσης της προσωπικότητας τους και την κατάκτηση των ονείρων τους. Συνοδοιπόροι βέβαια, είναι οι δάσκαλοι, οι καθηγητές αλλά και οι γονείς τους.

Η ιδιαίτερη προσοχή μας αλλά και χαρά μας όμως, είναι στραμμένη στα μικρά παιδιά που θα ενταχθούν στην πρώτη επίσημή τους, την Πρώτη Δημοτικού. Στην καθαρότητα της ψυχής τους και του βλέμματός τους αντικατοπτρίζονται όλα τα τεκταινόμενα της Κοινωνίας μας. Αυτά τα μάτια είναι οι αδίκαστοι κριτές των πράξεών μας.

Γι’ αυτό οφείλουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι υπηρεσίες, να παρέχουμε στα παιδιά μας σχολεία ανοικτά και ένα σύστημα εκπαίδευσης το οποίο να εγγυάται ότι πάνω απ’ όλα, το σχολείο μπορεί και πρέπει, να αποτελεί την Δεύτερη Οικογένεια για το Παιδί. Εμείς, ως Δήμος Τρίπολης κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Όχι από υποχρέωση αλλά από καθήκον

Ας ευχηθώ λοιπόν, απ’ τα βάθη της καρδίας μου, αυτή η χρονιά που σήμερα ξεκίνησε, να είναι χρονιά γεμάτη Χαρά, Δημιουργία, Στόχους, Επιτυχία. Μα πάνω απ’ όλα, όλη η Εκπαιδευτική Διαδικασία, να δώσει αυτά τα εφόδια που απαιτούνται, ώστε τα παιδιά μας να αποκτήσουν Αρχές, Αξίες, Ιδανικά και Επίπεδο, Μορφωτικό και Κοινωνικό.

Καλή Σχολική Χρονιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο