Την διαφωνία του με τον προϋπολογισμό του Δήμου Τρίπολης, για το Οικονομικό Έτος 2018, εξέφρασε ο Νίκος Τσιαμούλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την διαφωνία του με τον προϋπολογισμό του Δήμου Τρίπολης, για το Οικονομικό Έτος 2018, εξέφρασε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος, αναφέροντας μία σειρά από επιχειρήματα στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έγινε τη Δευτέρα (18/12/2017) στο Πνευματικό Κέντρο.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/GOVUS8sESOE” frameborder=”0″ gesture=”media” allow=”encrypted-media” allowfullscreen ]

Αρχικά, ο κ. Τσιαμούλος ζήτησε από τον Δήμαρχο να μην δηλώνει την παρουσία του εδώ, διότι είναι προφανής και δεν υπάρχει λόγος, αλλά να την υποδηλώνει με τα έργα του στην πόλη, αν και –όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης μας- «αυτό δεν το έχει καταλάβει κανείς μετά από 3,5 χρόνια»! Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι τα έσοδα είναι στάνταρ και έχουν τεθεί όρια(οροφή) από το αρμόδιο Υπουργείο. Βέβαια θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να φέρει νέες χρηματοδοτήσεις όπως στο Μαντζούνειο που έρχεται από παλιά αλλά δυστυχώς το απόλυτο μηδέν και σε αυτό τον τομέα. Για να συμπληρώσει ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στα έξοδα, διότι μόνο από εκεί θα προκύψει όφελος για τους δημότες.

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στο σκέλος των εκδηλώσεων, λέγοντας: «Έχουμε προϋπολογισμό εξόδων περίπου μισό εκατομμύριο για εκδηλώσεις. Πέρασε ένα Πολιτιστικό Καλοκαίρι και δεν κατάλαβε κανείς τίποτα. Ο κόσμος γέμιζε τα λεωφορεία από την Τρίπολη και πήγαινε στο Άστρος και στο Λεωνίδιο για να δει συναυλίες. Αλλάξτε την τακτική, κύριε Δήμαρχε. Επιχορηγήστε σωματεία με συγκεκριμένες προτάσεις αν θέλετε να κάνετε κάτι στον πολιτισμό.

Επίσης παρότρυνε την Δημοτική Αρχή να κάνει άμεσα ξανά τη Νύχτα Shock Price ή Λευκή Νύχτα στις εκπτώσεις του Ιανουαρίου γιατί ο κόσμος το έχει ανάγκη να βγει από το σπίτι του, μιάς και εκδηλώσεις άλλες δεν κάνετε. Μην χάνετε χρόνο. Καταλάβατε γιατί φωνάζαμε τόσο καιρό να γίνει Λευκή Νύχτα; »

Τέλος, κάλεσε τον Δήμαρχο να προχωρήσει σε απολογισμό, ενώ κλείνοντας είπε ότι η παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» ψήφισε κατά της εισήγησης του προϋπολογισμού.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΛΕΒΙΔΙ

Στη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Νίκος Τσιαμούλος έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για προβλήματα που αφορούν το Γενικό Λύκειο Λεβιδίου (είχε προηγηθεί ένα έγγραφο που του είχε κοινοποιηθεί) αλλά και για το Τεχνικό Λύκειο που ξεκίνησε κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ, αφού προσφάτως έφυγε ένας σοβάς και υπάρχει κίνδυνος. Είπε χαρακτηριστικά «Κινηθείτε άμεσα κατά προτεραιότητα στα σχολικά κτίρια μη κινδυνέψει πάλι κανένας άλλος μαθητής ή καθηγητής. Πρόκειται για τα παιδιά μας..»

ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Το δεύτερο ερώτημα του κ. Τσιαμούλου αφορούσε το internet που πρέπει να λειτουργήσει στο χωριό του Αγίου Βασιλείου και σε άλλα χώριά που δεν έχουν διαδίκτυο, ζητώντας απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή. “Σε λίγες ημέρες έρχεται το 2018 και είναι αδιανόητο να μην έχουν τα χωριά μας internet και να μην μπορούν να συνταγογραφούν οι γιατροί”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ

Την θέση ότι «αφού έχει καταργηθεί η απόφαση της κανονιστικής του 2013, έπρεπε να καταργηθεί και η απόφαση του 2016» εξέφρασε ο Νίκος Τσιαμούλος, με αφορμή το θέμα που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο για αλλαγή στον τρόπο αδειοδότησης των καταστημάτων στην Πλατεία Πετρινού. «Πριν τρεις συνεδριάσεις σας είπαμε ότι έχει βγει νέος νόμο για κανονιστικές. Είστε ανεπαρκείς για το θέμα αυτό. Επανερχόμαστε σε μία νομολογία του 1980, παλαιάς κομματικής αντίληψης, χτυπήματος στην πλάτη. Δεν υπάρχουν κανόνες στην πόλη, κανένας επιχειρηματίας δεν μπορεί να σχεδιάσει για την επιχείρησή του και ευθύνεστε εσείς» είπε. Για το θέμα αυτό, η παράταξή μας ψήφισε «κατά».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ»

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Δευτέρα το μεσημέρι, στο 3ο Τακτικό Θέμα εισηγήθηκε η Πρόεδρος μία πίστωση μαζί με ορισμό δικηγόρου για μια προσωπική δικαστική υπόθεση του Δημάρχου με την αιτιολογία ότι είναι ο Δήμαρχος. Ο Κος Τσιαμούλος τοποθετήθηκε και ζήτησε την απόσυρση του θέματος λέγοντας: “ Είναι δυνατόν να πληρώνουν οι Δημότες τις προσωπικές αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις του Δημάρχου. Είναι ντροπή του αυτό που κάνει. Να τα πληρώσει μόνος του από την τσέπη του”. Δυστυχώς το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την παράταξη του Κου Παυλή.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο