Μαντάς:”Σαν Εμπορικός Σύλλογος επιθυμούμε να υπάρξει μια ενιαία οικονομική πολιτική”(video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 28 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παναγιώτης Μαντάς και μίλησε για την επανεκλογή του στην θέση του πρόεδρου μετά τις τελευταίες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν καθώς και για το όραμα του.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/BtlAQMTEfZQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Αρχικά ο κ. Μαντάς ανέφερε πως σημαντικό στην όλη διαδικασία ήταν ότι είχαν ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και στόχος ήταν η ομαλή εκλογική διαδικασία αλλά και η κοινωνική αλληλεγγύη όλων των συναδέλφων καθώς και η συμμετοχή τους. Με αφορμή αυτό ο κ. Μαντάς τόνισε πως δεν ήταν ικανοποιητική η συμμετοχή.Ύστερα από την εκλογική διαδικασία στις 15 Νοεμβρίου ,στις 20 Νοεμβρίου έγινε και το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης παρουσία παλιών και νέων μελών.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ένα κλίμα αισιοδοξίας επεσήμανε ο κ. Μαντάς καθώς έχουμε κοινό όραμα με όλα τα μέλη του συλλόγου. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν τον εμπορικό κλάδο όπως είναι το ασταθές φορολογικό,η ρευστότητα,τα ταμεία που οδηγούν τον εμπορικό κλάδο στο επίκεντρο καθώς ο κόσμος λόγω κρίσης όλο και μειώνει τις αγορές του.Δεν φτάνουν μόνο οι τακτικές εκπτώσεις που κάνουν τα καταστήματα ή οι προσπάθειες που καταβάλλονται διοργανώνοντας Λευκή Νύχτα ή Νύχτα Sock Price ,η οποία είχε τεράστια επιτυχία ή όπως έγινε και την περασμένη εβδομάδα η Black Friday αλλά όλα αυτά δεν φτάνουν διότι είναι μικρό το χρονικό διάστημα των εκπτώσεων και οι έμποροι μπαίνουν πολύ γρήγορα στην καθημερινότητα των υποχρεώσεων.

Ακόμα τόνισε πως είναι στην τελευταία εβδομάδα και μπαίνουμε στην χρισουγεννιάτικη εορταστική αγορά από την οποία ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης θα δει τα αποτελέσματα του ετησίου τζίρου των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου και θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός του Συλλόγου για το έτος 2017. Ωστόσο ο κ. Μαντάς αναφερόμενος στα προβλήματα των εμπόρων όπως είναι οι 120 δόσεις ,γεγονός που οδηγεί σε απόγνωση τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή την τακτική.

Όσον αφορά το θέμα αυτό ο κ. Μαντάς τόνισε πως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν αλλά υπάρχει μια επιθυμία από όλους να υπάρξει μια πολιτική σταθερότητα που θα στηρίζεται κάτω από σωστές πρακτικές και όχι κάτω από κομματικές σκοπιμότητες ,να υπάρξει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και να γίνει μια επανεκκίνηση της οικονομίας,η οποία θα βοηθήσει στην ορθή επαναλειτουργία της αγοράς όχι με μαγικές συνταγές αλλά με πραγματική διάχυση έτσι ώστε τα χρήματα να πάνε στο εμπόριο και στην επιχειρηματικότητα.

“Πάγια θέση όλων των Εμπορικών Συλλόγων αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης είναι να υπάρξει ένας σωστός κώδικας δεοντολογίας ,νομιμότητα ,να μην υπάρχει το φαινόμενο του παρεμπόριου και να φροντίζουμε όλοι να είμαστε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας.”

Κλείνοντας ο κ. Μαντάς τόνισε πως σαν Εμπορικός Σύλλογος επιθυμούμε να υπάρξει μια ενιαία οικονομική πολιτική η οποία θα στηρίζεται πάνω σε ένα υγιές περιβάλλον ,με σταθερές βάσεις έτσι ώστε όλοι οι μικρομεσαίοι να είναι αρωγοί σε μια τέτοια εθνική προσπάθεια.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο