Τζιούμης:”Ας σταματήσει τον εμπαιγμό ο κ. Παυλής”(video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 ο επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη-Αύριο”, Κώστας Τζιούμης αναφερόμενος στα θέματα που συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (15/11/2017).

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/20eg8I7KXko” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Αρχικά ο κ. Τζιούμης μίλησε για το θέμα των πρόσφατων καταστροφών στην Μάνδρα της Δυτικής Αττικής και όπως είπαν ζήτησαν να γίνει μια ξεχωριστή συνεδρίαση όπου θα συζητηθούν τι αντιπλημμυρικά έργα πρέπει να γίνουν στην πόλη και στα χωριά μας για να μην αντιμετωπίσει ο Δήμος Τρίπολης παρόμοιες καταστάσεις.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των αδέσποτων τονίζοντας πως εδώ και 1 χρόνο ο Δήμος Τρίπολης νοικιάζει χώρο σε περιοχή κοντά στην Νεστάνη και πληρώνει 1.500 ευρώ τον μήνα και έως τώρα δεν έχει γίνει κάποια εργασία για την διαμόρφωση του χώρου γνωρίζοντας πως το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι ιδιαίτερα σοβαρό.

Έπειτα έκανε λόγο για την χρήση του κλειστού γυμναστηρίου του 1ου Γυμνάσιου-Λύκειου Τρίπολης όπου εκεί αρκετοί σύλλογοι το χρησιμοποιούν για να κάνουν τις προπονήσεις τους και πλήρωναν 3 ευρώ και από φέτος το Μιστρειώτειον Ίδρυμα το έκανε 2 ευρώ και επεσήμανε ο κ. Τζιούμης πως είναι άδικο από την στιγμή που ο Δήμος Τρίπολης παραχωρεί με 1 ευρώ την ώρα το κλειστό γυμναστήριο στο στάδιο  οι σύλλογοι να πληρώνουν 2 ευρώ στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Τρίπολης. Για τον λόγο αυτό και επειδή δεν θέλουν να μειώσουν τον προϋπολογισμό του Μιστριώτειου Ιδρύματος ζήτησαν από την Δημοτική Αρχή να καλύψει το 1 ευρώ επιπλέον που πληρώνουν οι συλλόγοι.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα που απασχόλησε περισσότερο το Δ.Σ Τρίπολης ,αυτό της ΚΕΔΗΤ.Το θέμα ήταν να οριστούν 2 νέα μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΗΤ στην θέση των παραιτηθέντων του κ. Δημόπουλου και μιας άλλης κυρίας.Εκεί έγινε ευτράπελο διότι ο δήμαρχος Τρίπολης ανακοίνωσε πως την θέση του κ. Δημόπουλο θα την πάρει ο κ. Ρουσιώτης και για το όνομα του άλλους μέλους περιμέναμε sms.

“Αυτό αποτελεί ντροπή για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Από την άλλη μεριά στο θέμα της διαλεύκανσης του σκανδάλου της ΚΕΔΗΤ δεν υπάρχει καμία πρόοδος όπως επεσήμανε ο κ. Τζιούμης και σοβαρή ευθύνη γι’αυτό έχει η διοίκηση της ΚΕΔΗΤ και ο κ. δήμαρχος προσωπικά.

Από τον Μάϊο του 2017 αναμένουν να μπουν ορκωτοί λογιστές και ξανά άκουσαν τις ίδιες ιστορίες χωρίς το θέμα αυτό να διευρενάται και να λύνεται οριστικά.

“Δεν είναι δικαιολογία ότι το θέμα το έχει αναλάβει η δικαιοσύνη”.

Ακόμα ο κ.Τζιούμης τόνισε πως δεν υπάρχει προϋπολογισμός και πως οι προμηθευτές και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι.Τα χρέη της ΚΕΔΗΤ είναι δυσθεώρητα διότι μόνο στο ΙΚΑ χρωστάει ο Δήμος Τρίπολης 360.000 ευρώ.

“Φοβόμαστε για την λειτουργία της ΚΕΔΗΤ”.

Εμπαιγμό χαρακτήρισε ο κ. Τζιούμης την συμπεριφορά του δήμαρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή προς τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς,οι οποίοι είπαν πως δεν έχουν πετρέλαιο και ο κ. Παυλής τους απάντησε πως  είναι σπάταλοι και ξοδεύουν πολύ πετρέλαιο καθώς τους είπε και το πιο απίθανο πως με ένα παιδί τι πετρέλαιο θέλουν να χαλάσουν.

“Οι παιδικοί σταθμοί θα πρέπει να θερμαίνονται. Δεν νοείται στο Δήμο Τρίπολης να ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε εκδηλώσεις αμφιβόλου ποιότητας και σε συγκεκριμένα άτομα κάθε φορά και από την άλλη να μην έχουν πετρέλαιο οι παιδικοί σταθμοί και να θερμαίνονται με αερόθερμα όπως είπαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι”.

Τέλος ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στο θέμα που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούσε τον απολογισμό του τρίτου τριμήνου 2017 όπου είδαν ότι το τεχνικό πρόγραμμα που ψήφισε πέρυσι η Δημοτική Αρχή ήταν το πιο φτωχό από όλες τις χρονιές και από αυτό έχει υλοποιηθεί μόνο το 1,57% των έργων και το 6% των μελετών.Από την άλλη τόνισε ο κ. Τζιούμης πως ακούν το κ..δήμαρχο να αναφέρει ότι θα κάνει έργα 50.000.000 ευρώ.

“Αυτά είναι παραμύθια όταν έχει φτάσει 3,5 χρόνια θητείας και δεν έχει κάνει τίποτα και θα κάνει 50.000.000 έργα σε 1,5 χρόνο.Έως τώρα ο απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής είναι πενιχρός”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο