Απάντηση Παπαδημητρίου σε Σμυρνιώτη για τις πλημμύρες το 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάντηση του αντιδημάρχου και υπευθύνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Τρίπολης κ. Παπαδημητρίου στον πρώην Δήμαρχο κ. Σμυρνιώτη για το ότι δε θρηνήσαμε θύματα στις πλημμύρες το 2016 

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D10214522185717977%26id%3D1520538482&width=500″ width=”500″ height=”782″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” ]

Το ότι δε θρηνήσαμε θύματα το 2016 δεν οφείλεται μόνο στο έργο που επικαλείται ο κ. Σμυρνιώτης, το οποίο είναι και με χορηγία. Οφείλεται και σε άλλους παράγοντες.

 Μεταξύ άλλων, την υπεράνθρωπη προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μαζί με την συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας που απεγκλώβισαν έγκαιρα και ταχύτατα τους οδηγούς απ’ τα αυτοκίνητα καθώς και την άμεση ενεργοποίηση του σχεδιασμού που υπήρχε και υπάρχει σχετικά με την εμπλοκή χωματουργικών μηχανημάτων.
Από’ κει και πέρα, η μηδενιστική τακτική εδώ δε χωρά. Μπορεί να πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα, αλλά έχουν γίνει πολλά περισσότερα απ’ την προηγούμενη θητεία.
1. Με ενέργειες του Δημάρχου κ. Παυλή εγκρίθηκαν και πραγματοποιήθηκαν εδώ και 2,5 χρόνια προσλήψεις χειριστών με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μηχανήματα έργου (τσάπες) είναι σε λειτουργία. Πριν λειτουργούσαν τα δύο. Άρα αυτό αυτομάτως μιλάμε για μεγαλύτερο χρόνο εργασιών.
2. Μετά τις πλημμύρες του 2016 με δικές μας πρωτοβουλίες είχαμε τη συνδρομή του Στρατού με μηχανήματα (πρώην ΜΟΜΑ) που και με τη συνδρομή των μηχανημάτων και φορτηγών του Δήμου έγιναν έργα ουσίας στην περιοχή της Τεγέας. Και βέβαια χωρίς καμία χρηματοδότηση για να μπορέσουμε να εντάξουμε και άλλα μηχανήματα.
3. Στην άλλη καταστροφή της Δ.Ε Σκιριτιδας και πιο συγκεκριμένα στις Τ.Κ Βουρβούρων, Αλεποχωρίου, Πηγαδακίων το 2017, όπου έγιναν μεγάλες καταστροφες σε ποτάμια και δρόμους, τάχιστα έγινε αποκατάσταση των ζημιών και της βατότητας των δρόμων. Με το σχεδιασχό και την ετοιμότητα που διαθέτει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρίπολης.
4. Αρχες του 2017 προχωρήσαμε σε έναν λεπτομερή καθαρισμό ρεμάτων στην ευρύτερη περιοχή Παλλαντίου, Θάνα, Ευάνδρου, Μάκρης. Κάτι που είχε να γίνει χρόνια πολλά.
5. Με την έγκριση πρόσληψης μόνιμων χειριστών που θα γίνει ΑΜΕΣΑ και την απόκτηση δύο πλέον χωματουργικών μηχανημάτων, οι τσάπες θα έχουν περισσότερο ωφέλιμο χρόνο εργασιών σε καθαρισμό ποταμιών και ρεμάτων.
Θα μπορούσα να γράψουμε και να πούμε πολλά…. Αλλά όπως έχω πει και σε δημόσιες τοποθετήσεις μου, ο Πολιτική Προστασία δεν είναι χώρος αντιπαραθέσεων. Είναι χώρος συναινέσεων, συμμετοχής και συνεργασίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο