Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού γιόρτασε τα 85 χρόνια εθελοντισμού και προσφοράς(pics-video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα 85 χρόνια εθελοντισμού και προσφοράς γιόρτασε σήμερα,11 Νοεμβρίου το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στην Τρίπολη!

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/nPTET5QVILo” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 85 χρόνων από την ίδρυσή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης,διοργάνωσε μια μεγάλη δράση-γιορτή σήμερα, Σάββατο 11 Nοεμβρίου 2017 στις 11:00, στην Πλατεία Πετρινού.

Όπως μας ανέφερε η κ. Δήμητρα Μαριά από το Τοπικό Τμήμα Οδηγισμού Τρίπολης πρόκειται για ένα παιχνίδι πόλης! Μια αναζήτηση γεμάτη εκπλήξεις, γνώσεις, εμπειρίες, γέλιο και φυσικά παλμό!

Οι δραστηριότητες γίνονται μαζί με τους γονείς τους και περιλαμβάνουν:δοκιμή ενός παραδοσιακού γλυκού,να βρουν ένα άγαλμα της πόλης και να φωτογραφηθούν μαζί του,να τρέξουν στα πάρκα της πόλης και να βρουν στοιχεία της φύσης που είτε θα τα φωτογραφίσουν είτε θα τα πάρουν μαζί τους και φυσικά παιχνίδια γνώσεων.

Σκοπός αυτών των δράσεων είναι οι νέοι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, μαζί με φίλους, γονείς και δημότες, συμμετέχοντας σε  αυτές τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια, θα έχουν την δυνατότητα να διασκεδάσουν, να μάθουν, να προβληματιστούν και να μεταδώσουν τον δικό τους ξεχωριστό παλμό.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως η ανάγκη των παιδιών και τον γονιών για εξωστρέφεια είναι μεγάλη ,υπάρχει μια ανάπτυξη στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού αλλά δεν είναι και αλματώδης.”Το καλό είναι ότι όποιος γνωρίζει τον οδηγισμό δεν τον εγκαταλείπει”,συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η εκπρόσωπος από την Ομάδα Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού αναφέροντας πως σκοπός του οδηγισμού είναι να συμβάλλει στην διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και των νέων έτσι ώστε να εξελιχθούν σε υπεύθυνους και συνειδητοποιημένους πολίτες.

Ο οδηγισμός ιδρύθηκε το 1932 από την Ειρήνη Καλλιγά και είχε ενεργή παρουσία σε 100 χώρες στην Ελλάδα και είναι μέλος της παγκόσμιας οργάνωσης οδηγών που δραστηριοποιούνται σε 146 χώρες σε όλο τον κόσμο.

{gallery}odhgismos_draseis{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο