Νοεμβρίου 10, 2017

Εξόρμηση στη Βλαχοκερασιά από το ΣΑΟΟ Αρκαδίας

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων πραγματοποιεί εξόρμηση στη Βλαχοκερασιά και στον τεχνητό δρυμό της Σκιρίτιδας, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017. 

Ο δρυμός της Σκιρίτιδας έχει έκταση περίπου 50,000 στρέματα, και τον οραματίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και τον υλοποίησε τη δεκαετία του 1960 ο πρωτοπόρος δασολόγος, Αναστάσιος Στεφάνου (Κερασιά 1893-Αθήνα 1984). 

Θα περπατήσουμε στο κατακίτρινο δάσος της Βλαχοκερασιάς, την κυκλική διαδροµή που έχει  σχεδιάσει και υλοποιήσει  ο ορειβάτης από τη Βλαχοκερασιά Τάσος Μήτσιος. Περνάει μέσα  από την χαράδρα του Ευρώτα και είναι η κορυφαία φθινοπωρινή πορεία που µπορεί να κάνει ένας ορειβατικός σύλλογος.

Θα γίνουν οι εξής πορείες :

Α’ πορεία: Βλαχοκερασιά-Πηγή του ∆άσους-Βάλταινα-Βλαχοκερασιά. Ώρες: 3.30 | Κατηγορία: Α+ 

Β’ πορεία: Βλαχοκερασιά-Πηγή του ∆άσους- Βάλταινα-Λίµνη-Μύλοι-Χαράδρα ποταµού Άνω Ευρώτα-Φαράγγι Μελίσσι-Πηγή Μελίσσι-Προφήτης Ηλίας-Βλαχοκερασιά. Ώρες: 6.00 | Κατηγορία: Β

Αναχώρηση λεωφορείου : Κυριακή 8:00 π.µ. από Πλ. Αγ. Βασιλείου.

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου

Β.Δεκάζου 9-11, τηλ. 2710234980 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia