Κ. Τζιούμης: “Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στους πολιτικά προϊσταμένους για τα 5,5 εκατ. ευρώ που χάθηκαν”(video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα θέματα που τέθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης (10/10/2017) αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη Αύριο”, Κώστας Τζιούμης.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/3XQJNgqY9M0″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Αρχικά ο κ. Τζιούμης έκανε λόγο για την ανασκαφή που έγινε στην πλατεία Άρεως για την εύρεση του κρυμμένου θησαυρού,όπου όπως τόνισε δούλεψαν παράνομα μηχανήματα και υπάλληλοι του Δήμου ενώ δεν το επέτρεπε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. “Όσον αφορά την δικαιολογία που είπε ο κ. δήμαρχος ότι υπήρχαν κάποια δίκτυα και έπρεπε να δουλεύει μηχάνημα του Δήμου για να επιβλέπει,νομίζω δεν στέκει. Εννοείται ο κάθε εργάτης του Δήμου δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα δίκτυα,αυτά τα γνωρίζουν οι μηχανικοί,οι οποίοι ήταν παρόντες και θα μπορούσαν να έχουν την εποπτεία”υπογράμμισε.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο του Μεθυδρίου ,του οποίου απορρίφθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αφορούσε την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων σε 15 χωριά του Δήμου και για τυπικούς λόγους,για λάθη από την πλευρά του Δήμου απορρίφθηκε. Τα λάθη όπως επεσήμανε ο κ. Τζιούμης ήταν ότι δεν είχαν ληφθεί από την πλευρά του Δήμου,δύο άδειες που απαιτούσε η προκήρυξη, Η μία άδεια είχε να κάνει με την χρήση νερού και η άλλη για τομή στο δρόμο.Έτσι χάθηκε ένα έργο αξίας 5.500.000 ευρώ και χαρακτηριστικά είπε:”Δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή έτσι αβασάνιστα να λέει ότι έγιναν δύο τυπικά λάθη όταν χάνονται τόσο μεγάλα έργα.Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στους πολιτικά προϊσταμένους”.

Ακόμα μίλησε για την πληρωμή των εργαζομένων στην ΚΕΔΗΤ,οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες τονίζοντας πως υπάρχει θέμα με την χρηματοδότηση της ΚΕΔΗΤ από τα προγράμματα και θα χρειαστεί χρηματοδότηση από τον Δήμο Τρίπολης για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα λειτουργικά της έξοδα.Ωστόσο όσον αφορά τα χρήματα επεσήμανε να κάνει περικοπές ο Δήμος από τα χιλιάδες ευρώ που ξοδεύει σε εκδηλώσει αμφιβόλου ποιότητας και αξίας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Τρίπολης και τόνισε πως υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που αφορούν την κακή κατάσταση των κτιρίων.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα που αφορούσε την αποκομιδή των απορριμμάτων ,το οποίο απέρριψαν ομόφωνα όλες οι παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο διότι διαφωνούν με την Δημοτική Αρχή που επιμένει στην χρήση της παράνομης χωματερής του Αγίου Βλάση και στο να δίνει απευθείας αναθέσεις για την αποκομιδή απορριμμάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024 Το Πάσχα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας...

Πρεμιέρα για πέντε ταινίες: Ξεχωρίζει η «Μην Ανοίγεις την Πόρτα» των Unboxholics

Οι ταινίες που προβάλλονται στα Victoria Cinemas Cineville Τρίπολης Πρόγραμμα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο