Έναρξη για το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Πληροφορική και Εργατικό Δίκαιο» στην Τρίπολη(pics-video)

Έναρξη για το 16ο Πανελλήνιο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Εργατικού Δικαίου και Κοινωνικής Ασφαλίσεως (ΕΔΕΚΑ) σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη με θέμα «Πληροφορική και Εργατικό Δίκαιο».

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/imAIHOCSOoo” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Το 16ο Πανελλήνιο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Εργατικού Δικαίου και Κοινωνικής Ασφαλίσεως (ΕΔΕΚΑ) σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης πραγματοποιήθηκε σήμερα,Σάββατο 7 Οκτωβρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με θέμα «Πληροφορική και Εργατικό Δίκαιο».

Πριν την έναρξη του συνεδρίου αποδόθηκαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου ,Δημήτρη Κωστόγιαννη,τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Γιώργο Παπαηλιού ,τον δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή και τον αντιπρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Θωμά Καμενόπουλο.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των επιστημόνων του κλάδου για το συγκεκριμένο θέμα και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης,κ. Κωστόγιαννης:”Η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη των προσδοκιών μας ,είναι μια επιτυχία για την Τρίπολη γιατί βοηθάει και την τοπική κοινωνία αλλά και την τοπική οικονομία.”.

Στην συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας κ. Παπαηλιού ανέφερε πως η πληροφορική είναι πλέον αναπόσπαστο τμήμα και της δραστηριότητας μας και του δικαίου.”Η επιλογή της Τρίπολης έχει σημασία,διότι η Τρίπολη αφενός βιώνει και αυτή τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζονται οι εργασιακές σχέσεις και αφετέρου διαθέτει και επιστήμονες μεταξύ των οποίων ο γραμματέας της ΕΔΕΚΑ, Δημήτρης Λαδάς που είναι Τριπολιτσιώτης και διαθέτει δυναμικό για να ασχολείται με το εργατικό δίκαιο”,υπογράμμισε.

Το παρών στο σημερινό συνέδριο έδωσε και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής,ο οποίος ανέφερε:”Μια πολλή σημαντική ημερίδα με νομικό κόσμο και χαιρόμαστε που γίνεται στην πόλη μας”.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως μια επιστημονική ομάδα εργάζεται για την αξιοποίηση του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης και την μετατροπή του σε άλλους χώρους που έχει ανάγκη η πόλη μας και που θα δίνουν διέξοδο με τα σύγχρονα μέσα σε τέτοιου είδους συνεργασίες.

Για το σημερινό συνέδριο με θέμα «Πληροφορική και Εργατικό Δίκαιο» έκανε λόγο και ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τονίζοντας πως η ψηφιακή οργάνωση της αγοράς ανέτρεψε όλες τις παραδοσιακές ρυθμίσεις στο εργατικό δίκαιο. Όσον αφορά τους μνημονιακούς νόμους ανέφερε πως οι νόμοι αυτοί επιβάλλουν την προσαρμογή της κρατικής νομοθεσίας στην σύγχρονη παγκοσμιοποίηση.Ακόμα επεσήμανε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν σοβαρές διαπραγματεύσεις για να μπορέσουν να εξομαλύνουν λίγο τα πράγματα και να αποφευχθούν οι βίαιες ανατροπές. 

Κλείνοντας  αξίζει να σημειωθεί πως τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο σημερινό συνέδριο αφορούσαν το εργατικό δίκαιο,τον χρόνο εργασίας ,την ασφάλεια των εργαζομένων με την χρήση συστημάτων της πληροφορικής και τις επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.

Το συνέδριο ξεκίνησε με την ομιλία του Καθηγητή της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ,Κώστα Παπαδημητρίου ,ο οποίος ανέλυσε το θέμα Πληροφορική και Εργατικό Δίκαιο – Γενική Εισαγωγή.

{gallery}synedrio gia ergatiko dikaio{/gallery}

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο