Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά τη γιορτή της θάλασσας, των ναυτικών και του ψαρά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η γιορτή της θάλασσας, των ναυτιικών και του ψαρά αποτελεί πλέον θεσμό για τον Τυρό και την ευρύτερη περιοχή, αφού πραγματοποιείται κάθε χρόνο και επί σειράν ετών με επιτυχία και παρουσία των Τυριωτών αλλά και πολλών επισκεπτών.

 Εκδηλώσεις αυτού του είδους, που συνδέονται με τη θάλασσα και σχετιζόμενες με αυτήν επαγγελματικές δραστηριότητες, αναδεικνύουν προβλήματα, δυνατότητες αλλά και αδυναμίες, υπογραμμίζουν ανάγκες και υποδεικνύουν «δρόμους» για την αντιμετώπισή τους.

Στυλοβάτης της ελληνικής ναυτιλίας, ο Έλληνας ναυτικός που με τις ικανότητες και την πολύμοχθη εργασία του στηρίζει έναν από τους πλέον προσοδοφόρους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Έναν κλάδο που λειτουργεί σε ανοιχτούς ορίζοντες, ανταγωνίζεται με επιτυχία τη ναυτιλία των μεγαλύτερων χωρών του κόσμου και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο των δανειστών μας. Εν προκειμένω, η προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα αποτελεί σημαντική ασπίδα προστασίας αλλά και όρο για την περαιτέρω ανοδική πορεία του κλάδου.

Η αλιεία είναι ένας τομέας που πρέπει να τύχει προσοχής και στήριξης, και διότι αυτοτελώς αποτελεί πηγή εισοδήματος και πλούτου και διότι, συνδεόμενη με άλλες δραστηριότητες που παραπέμπουν στη θάλασσα (τουρισμός κτλ) μπορεί να δώσει προοπτική σε μία περιοχή, με απαράμμιλη ομορφιά, πεντακάθαρη θάλασσα και δημιουργικούς ανθρώπους.

Ταυτόχρονα εκδηλώσεις αυτού του είδους κρατούν ζωντανές και αναδεικνύουν τις λαϊκές πολιτιστικές παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής και ενισχύουν τους δεσμούς όλων με την ιδιαίτερη πατρίδα, προβάλλοντάς την και συμβάλλοντας στην πρόοδό της.

Λέγεται ότι «του ψαρά το πιάτο δέκα φορές είναι αδειανό και μια φορά γεμάτο», προκειμένου να υπογραμμισθούν οι δυσκολίες, το αβέβαιο και το απρόβλεπτο της αλιείας.

Εύχομαι το πιάτο του ψαρά να είναι γεμάτο συνεχώς.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο