ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Αυξημένη ετοιμότητα λόγω καιρικών συνθηκών

Ιουλίου 18, 2015
Λόγω των καιρικών συνθηκών οι οποίες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών, ο Δήμος Τρίπολης εξέδωσε δελτίο τύπου με οδηγίες για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Το δελτίο τύπου αναφέρει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για 18 και 19 του μηνός (αύριο και μεθαύριο), εξέδωσε ανακοίνωση όπου σχεδόν στο σύνολό της η Επικράτεια, θα πρέπει να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, διότι οι συνθήκες που θα επικρατούν θα είναι άκρως ευνοϊκές για εκδηλώσεις πυρκαγιών.

Επίσης, ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για αύριο 18-07-2015, δείχνει την Πελοπόννησο σε Πολύ Υψηλή Κατάσταση Επικινδυνότητας (Κατηγορία 4).

Γι’ αυτό λοιπόν, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης, συνιστά στους πολίτες και δημότες του Δήμου, να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. Ζητά να συμβάλλουν στην αποφυγή και αποτροπή δύσκολων καταστάσεων και επιπτώσεων από την πρόκληση μιας πυρκαγιάς.

Εκτός απ’ την αυξημένη παρατηρητικότητα και προσοχή, θα πρέπει να τηρούμε κάποιες αρχές για να μη βιώσουμε άσχημες και δύσκολες στιγμές, όπως έχουμε ζήσει εδώ στο Δήμο μας κατά το παρελθόν:

1. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

Όταν δούμε καπνό, έστω κι αν δεν είμαστε σίγουροι, καλούμε το 199 για να δώσουμε το στίγμα, με όσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορούμε.
Να μη διανοηθούμε να προχωρήσουμε σε, καύση χόρτων, ηλεκτροσυγκολλήσεις, άναμμα ψησταριάς και όποιες άλλες ενέργειες μπορούν να προκαλέσουν θερμότητα ή σπινθήρα.
Όταν δούμε αυτοκίνητα ή πρόσωπα άγνωστα να κινούνται ύποπτα, να τα καταγράφουμε και να τα δίνουμε στην αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων.
Αποφυγή άσκοπων κινήσεων σε δασικούς ή ορεινούς όγκους.

2. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Να μην παρεμποδίζουμε την διέλευση και την άνετη κυκλοφορία των οχημάτων της Πυροσβεστικής και των εμπλεκομένων φορέων.
Να τηρούμε πιστά τις εντολές εφαρμογών των εκάστοτε σχεδίων δράσεων, από τις Αρχές
Να έχουμε υψηλή ευαισθησία στον Εθελοντισμό και να βοηθούμε στην αντιμετώπιση άσχημων καταστάσεων. Αλλά κυρίως στην παροχή βοήθειας στον συνάνθρωπό μας.

Αυτές είναι λίγες προτάσεις απ’ όπου θα μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση σε περίπτωση πυρκαγιάς αλλά κυρίως, που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας
Δήμου Τρίπολης

Σωτήρης Παπαδημητρίου

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia