Κακλαμάνος: Για την αποκομιδή των απορριμμάτων στον Δήμο Τρίπολης και την περιοχή στην Άγιο Βλάση

Ιουλίου 17, 2015
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Παρασκευή 17 Ιουλίου στο πλαίσιο των καθιερωμένων συνεντεύξεων μετά από κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Ο κ. Κακλαμάνος μίλησε για την αποκομιδή των απορριμμάτων στον Δήμο Τρίπολης, για την περιοχή στην Άγιο Βλάση και για το έργο του Δήμου Τρίπολης στο Μεγαβούνι.

Η εκ νέου ανανέωση της σύμβασης για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε Τέως Δήμους.

Είναι γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό έτσι ώστε να κάνει από μόνος του την αποκομιδή και αυτό γιατί οι Τέως Δήμοι δεν είχαν αρμόδιες υπηρεσίες. Οπότε συνεχίζεται κανονικά το καθεστώς μίσθωσης ιδιωτών για την περισυλλογή των απορριμμάτων. Είναι γεγονός ότι πολλοί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, θεωρούν ότι θα έπρεπε να γίνεται μια γενικότερη δημοπρασία για όλους τους Δήμους και όχι πολλές και τμηματικές, πιστεύοντας ότι έτσι επιτυγχάνεται μια καλύτερη τιμή. Βέβαια η παρούσα Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι είναι καλύτερο να μην αναλαμβάνει ένας ιδιώτης όλο το έργο, αλλά να μοιράζεται σε πολλούς ντόπιους ιδιώτες και να ενισχύεται έτσι η τοπική οικονομία.

- Όπως γνωρίζετε ο Δήμος είναι σε έκτακτη ανάγκη μέχρι και τον Οκτώβριο. Τι γίνεται με τα απορρίμματα στον Άγιο Βλάση, έχουν γίνει εργασίες για την απομάκρυνση τους;

Αυτές τις μέρες ξεκινάει η περίφραξη του χώρου, εκεί υπάρχουν ζώνες ασφαλείας και δύο πυροσβεστικά οχήματα ετοιμοπόλεμα και με προσωπικό. Με τους υπαλλήλους πυροπροστασίας που έχουμε προσλάβει και με τους «πενταμηνίτες» που μας έχει παραχωρήσει ο ΟΑΕΔ, αντιλαμβάνεστε ότι ο χώρος θα φυλάσσεται ασφυκτικά. Επίσης υπάρχει και security, ενώ έχουμε και δεξαμενές νερού για κάθε ενδεχόμενο. Έχουμε καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να αποφύγουμε κάποιο δυσάρεστο φυσικό φαινόμενο. Προχωρούν επίσης οι διαδικασίες για το Μεγαβούνι που θα γίνει η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, παρόλο που έχουμε ξεφύγει λίγο από τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Είναι επίσης ένα θέμα που το χειρίζεται αποκλειστικά ο Δήμαρχος.

- Σχετικά με την καινούρια Δημοπρασία για τη μεταφορά των απορριμμάτων του Αγίου Βλάση;

Έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά από τη μεριά της Περιφέρειας και σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η μεταφορά από τη μεριά του Δήμου.

- Υπάρχουν ακόμη απορρίμματα στο βιολογικό καθαρισμό; Αν ναι πότε θα απομακρυνθούν;

Εκεί υπάρχουν έξι με εφτά κοντέινερ τα οποία είναι και αυτά να μεταφερθούν και είναι στην υποχρέωση της εργολαβίας να έρθει ο ανάδοχος και να τα πάρει.

- Η εκτίμηση σας για τους όγκους απορριμμάτων που βρίσκονται στον Άγιο Βλάση αυτή τη στιγμή;

Με την εργολαβία η οποία θα διεξαχθεί από τη μεριά του Δήμου, θα απομακρυνθούν όλα.

Προσθήκη σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 19 Σεπ

  ΦΡΑΓΚΟΥ Β. - ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Εθνικής Αντιστάσεως 1

  08:30 - 08:30 (Επ.), τηλ.: 2710222285

 • 19 Σεπ

  ΣΚΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ Γ.

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Τρικούπη Χαριλάου & Ικονίου

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752027160

 • 19 Σεπ

  ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΔΑΝΑΗ - ΔΗΜΗΤΡΑ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Εθν. Ανεξαρτησίας & Πυλαρινού

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741024246

 • 19 Σεπ

  ΠΑΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Ιατροπούλου 12Α

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2721020752

 • 19 Σεπ

  ΚΟΥΤΣΟΓΕΩΡΓΑ Α. - ΒΟΓΙΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.

  ΣΠΑΡΤΗ | Γκορτσολόγου 78

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2731021155

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia