Παρεμπόριο στους δρόμους της Τρίπολης – Τα παράπονα των αγροτών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το θέμα του παρεμπορίου που εξελίσσεται καθημερινά σε πολλά σημεία της πόλης έθεσε επι τάπητος στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ.Τσιάμης, πρόεδρος του ανεξάρτητου αγροτικού συλλόγου Μαντινείας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Τσιάμης ζήτησε να μάθει αν είναι παράνομο το συγκεκριμένο εμπόριο που γίνεται σε δρόμους της Τρίπολης και αν ο Δήμος έχει επιληφθεί επι του θέματος.

Αρχικά στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Κακλαμάνος ανέφερε: “Η Τρίπολη έχει κατακλυστεί από παράνομους που στήνουν αγροτικά καρέκλες και τελάρα που όποιος τολμήσει να τους πειράξει βρίσκει το μπελά του. Σαν Δήμος θα πρέπει να κάνουμε κάτι. Έχει πάρει τραγικές διαστάσεις το θέμα”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ.Σταματόπουλος ο οποίος τόνισε: “Αυτό γίνεται κυρίως από ΡΟΜΑ. Έχουμε βάλει άπειρα πρόστιμα μαζί με την αστυνομία. Τη μια μέρα βάζουμε πρόστιμα και καταστρέφονται τα προϊόντα και την επόμενη μέρα είναι πάλι εκεί”, ενώ πρόσθεσε: “’Οταν πάμε να κάνουμε τη δουλειά μας, πολλοί από εδώ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο μας λένε να τους αφήσουμε γιατί υπάρχει κρίση”.

Αμέσως μετά τοποθετήθηκαν δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι ανέφεραν μεταξύ άλλων:

Δ.Νικολάου: “Αν τους στερήσουμε αυτούς τους πόρους, η επόμενη κίνηση θα είναι να έρθουν μέσα στα σπίτια μας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού Δεν έχουν άλλη επιλογή. Ή αυτό ή θα βρεθούν χωμένοι στην εγκληματικότητα”.

Κ. Τζιούμης: “Αυτό που γίνεται είναι παράνομο. Κανείς δεν διαφωνεί πως πρέπει να ζήσουν και αυτοί οι άνθρωποι αλλά πρέπει να ζήσουν και οι αγρότες”.

Κ.Ταλούμης: “Κλείσαμε εμείς τα μαγαζιά μας και οι παράνομοι ακόμα επιβιώνουν”.

Π.Παπαχρόνης: “Θεωρώ ότι όλους μας και σαν πολίτες και σαν επιχειρηματίες μας απασχολεί το πώς θα ανταπεξέλθουμε οι νόμιμοι στις υποχρεώσεις μας που επιβαρύνονται από αυτές τις παρανομίες. Ότι είναι να το κάνει η Δημοτική Αρχή θα το κάνει”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο