Πραγματοποιήθηκε Η Δενδροφύτευση Στον Περιβάλλοντα Χώρο Των Παιδικών Κατασκηνώσεων Παραλίου Άστρους.

Στο περιθώριο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων & Συνταξιούχων ΟΤΕ νομού Αρκαδίας, σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης, υλοποίησε με επιτυχία, την Κυριακή 11-6-2017 προγραμματισμένη δενδροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο των Παιδικών Κατασκηνώσεων Παραλίου Άστρους.

Η επιλογή της εν λόγω δράσης περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, έγινε με γνώμονα όχι μόνο την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου αλλά και της συνέχειας που συνεπάγεται η φροντίδα των φυτών και δέντρων που φυτεύτηκαν, από τους μελλοντικούς κατασκηνωτές.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την επαφή με τη φύση ενώ ειδικότερα οι μικροί μας φίλοι, μεταξύ αυτών και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βερβένων, χάρη στην καθοδήγηση ειδικής παιδαγωγού και τη βιωματική εμπειρία, δέχτηκαν τα ερεθίσματα που θα τους επιτρέψουν να συνθέσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την αναγκαιότητα της φροντίδας και της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, ώστε να αρχίσουν να συνειδητοποιούν ότι το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας….

Σε δηλώσεις τόσο της Προέδρου του πολιτιστικού Κέντρου, όσο και του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, πρασίνου κλπ. Σωτηρίου Παπαδημητρίου, τονίστηκε η ανάγκη αγάπης, σεβασμού και αφοσίωσης στο περιβάλλον. Επίσης υπήρξε η κοινή δέσμευση για συνέχεια σε παρόμοιες εκδηλώσεις και δράσεις.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο