Διαξιφισμοί για την ΚΕΔΗΤ – Η ένταση και οι τοποθετήσεις (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένταση έφερε για ακόμα μια φορά το θέμα της ΚΕΔΗΤ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/OBPPrMbpX2I” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Πιο συγκεκριμένα αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακλαμάνος αναφέρε: «Είχαμε κάνει λόγο σε προηγούμενο συμβούλιο για τη δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής για την ΚΕΔΗΤ. Με ρώτησαν λοιπόν οι αρμόδιες υπηρεσίες να τους εξηγήσω τους λόγους για την δημιουργία της επιτροπής αυτής και με ρώτησαν μάλιστα και αν εκπροσωπούνται οι παρατάξεις στο Νομικό Πρόσωπο και δεν βρήκαμε τελικά το λόγο ύπαρξης μιας τέτοιας επιτροπής. Μπορεί πολύ απλά η πρόεδρος όταν υπάρχει συμβούλιο να καλεί και τις άλλες παρατάξεις».

Η τοποθέτηση του προέδρου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε προηγούμενο συμβούλιο είχε τεθεί το θέμα για τον ορισμό νέων ορκωτών λογιστών, ενώ είχε γίνει και συζήτηση για τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής.

«Επιμένω να γίνει αυτή η διαπαραταξιακή επιτροπή, αλλά θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιος θα είναι ο ρόλος της επιτροπής. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει το Διοικητικό Συμβούλιο που έχει η ΚΕΔΗΤ. Προτείνω να μπει εκτός ημερήσιας και να δούμε ακριβώς το ρόλο της», ανέφερε με την σειρά του ο Δήμαρχος Τρίπολης.

Αναλυτικά τα όσα είπαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης:

– Γιάννης Σμυρνιώτης:

Κωμικοτραγικό αυτό που γίνεται για την ΚΕΔΗΤ. Συνεχίζεται να μας κοροϊδεύετε. Το θέμα συζητήθηκε και αποφασίστηκε πως ορίζουμε ορκωτούς στο επόμενο συμβούλιο – αλλά πέρασαν 5 συμβούλια – και δεν εγινε τίποτα. Προαπαιτούμενο να δοθούν απολογιστικά στοιχεία των προηγούμενων χρόνων.

Η διαπαραταξιακή αποφασίστηκε εδώ σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά από επιστολή που έστειλα στην Αποκεντρωμένη για τη μη υποβολή στοιχείων παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο άνθρωπος από εδώ μέσα. Οτι και να κάνετε δεν θα αποφύγετε τον έλεγχο. Παίζετε θέατρο. Έχουν φαγωθεί λεφτά εκει μέσα. Θα βρούμε ποιος φταίει ναι ή όχι. Ο ρόλος της διαπαραταξιακής είναι να ελέγξει τα στοιχεία

Με απόφαση στις 12/04/2017 η Αποκεντρωμένη εγκρίνει τον προϋπολογισμό της ΚΕΔΗΤ για να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς η επιχείρηση και να οριστούν άμεσα ορκωτοι λογιστές.

– Κώστας Τζιούμης:

Είναι ντροπή αυτό που γίνεται με την ΚΕΔΗΤ. Ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο με μια ωραία παράσταση ανάμεσα στον πρόεδρο και τον Δήμαρχο. Πήραμε απόφαση σε προηγούμενο συμβούλιο να έρθει τακτικό θέμα στο επόμενο συμβούλιο ο ορισμός ορκωτών στην ΚΕΔΗΤ και η δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής. Δεν το φέρατε ποτέ σαν θέμα, ούτε τους ορκωτούς ούτε την επιτροπή. Είστε υπόλογος σε αυτό το κομμάτι.

Φτάσαμε 15 Ιουνίου να μας φέρετε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι υπηρεσίες Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο του Δήμου.

– Νίκος Τσιαμούλος:

Στο χρόνο που χαλάμε αν συζητούσε για να βρεθεί τρόπος να πληρωθούν οι εργαζόμενοι θα τον είχαμε βρει. Υπάρχει και μια παροιμία που λέει πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί. Η ΚΕΔΗΤ μέχρι να βγει το δικαστήριο είναι μια αμαρτωλή επιχείρηση με ονοματεπώνυμο. Όταν μάλιστα αποκαλύφθηκε αυτό το ονοματεπώνυμο τότε αδίστακτα πετάξατε ανθρώπους και προσωπικότητες ακόμα και από το ψηφοδέλτιο σας.

Αμα δείτε τα πρακτικά της ΚΕΔΗΤ θα δείτε πόσες προθεσμίες είχατε δώσει και δεν τηρήσατε τίποτα. Εκτίθεστε.

Αυτό το θέμα κ.Παυλή θα σας ακολουθεί για πάντα και θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρετε τι κατέθεσε ο κ.Τσούκας στον Εισαγγελέα και αν κληθήκατε και εσείς. Δεν υπάρχει κανείς που να θέλει να κλείσει την ΚΕΔΗΤ για να έχει πολιτικό όφελος. Ξέρατε από την αρχή κ.Παυλή τι γίνεται και φέρεται ευθύνη.

– Αντωνία Γιαννούλη:

Εμείς σαν Μαντινειακή Συμπολιτεία γενικά διαφωνούμε με τις διαπαραταξιακές, παρολ΄αυτά εδώ και δυόμιση χρόνια αιωρούνται υποψίες για την ΚΕΔΗΤ και κάθε φορά ακούμε υποσχέσεις.
Δεχτήκαμε λοιπόν να συμμετέχουμε σε αυτή την διαπαραταξιακή, γιατί η Δημοτική Αρχή δεν μας έχει πείσει πως θέλει να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

– Δημήτρης Νικολάου:

Είχαμε συμφωνήσει να γίνει έκτακτο συμβούλιο για την ΚΕΔΗΤ αλλά μέχρι εκεί. Διαφωνούμε με διαπαραταξιακές επιτροπές που θα ελέγξουν τα οικονομικά. Γι αυτή τη δουλειά υπάρχουν οι ορκωτοί λογιστές. Θέλουμε να λειτουργήσει σωστά η ΚΕΔΗΤ και να αποδοθούν οι οποιες ατασθαλίες, εφόσον υπάρχουν.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Παυλής, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλως: “Κανείς δεν είναι σε ευχάριστη θέση όταν ακούγονται σκάνδαλα. Δυομιση χρόνια εδώ πέρα ακούμε το ίδιο παραμύθι και κάνουν σαν να μην ήταν εδώ. Κάποιοι μάλλον φοβούνται από τους ελέγχους. Η δέσμευση η δική μου ήταν να συζητήσουμε το θέμα της ΚΕΔΗΤ όπως και έγινε και έπεσε στο τραπέζι και το θέμα της διαπαραταξιακής”, ενώ συμπλήρωσε: “Ο έλεγχος δεν αφορά μόνο αυτή την περίοδο. Μπαίνουν οι ορκωτοί λογιστές – το ξεκαθαρίζω – και υπεύθυνη γι αυτό είναι η οικονομική διευθύντρια του Δήμου. Όσο γίνεται ο έλεγχος δεν παρεμβαίνω ούτε εγώ ούτε κανείς. Να τελειώσει ο έλεγχος από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να βγει το πόρισμα και να μπουν οι ορκωτοί λογιστές. Διαπαραταξική που θα κάνει τον χωροφύλακα δεν θα γίνει”.

Τέλος τον λόγο πήρε η πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ κα Δώρα Μπρακουμάτσου η οποία ανέφερε:

“Πρέπει να μπουν ορκωτοί λογιστές. Αν έχω κάνει κάτι λάθος και εγώ να με καταγγείλετε. Αναρωτιέμαι που δεν ήρθατε ποτέ να με ρωτήσετε τι έγινε με τον φάκελο Παντζή. Έχει καταχρεωθεί με 300.000 ευρώ και έναν αμαρτωλό φάκελο επι διοικήσεων του κ.Σμυρνιώτη. Εγω όποια στιγμή θέλετε κ.Σμυρνιώτη θα σας περιμένω να έρθετε και να σας δωσω ότι στοιχεία θέλετε. Μαζεύουμε τα λεφτά και καταφέραμε σήμερα να πληρώσουμε τον 12ο μήνα στους παιδικούς σταθμούς, 4 μήνες στο Βοήθεια στο Σπίτι και το διοικητικό προσωπικό”, ενώ συμπλήρωσε: “Έχει σχεδόν τελειώσει ο έλεγχος των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης”.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο