Ο Δήμος Τρίπολης αρωγός σε μια ξεχωριστή προσπάθεια ανάδειξης των μουσείων της περιοχής (video - pics)

Μαϊος 20, 2017
Ο Δήμος Τρίπολης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας διοργάνωσαν για πρώτη φορά escape room στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης συνδιοργανώνουν με την εταιρία πολιτισμού πeripatos ένα τετραήμερο για μικρούς και μεγάλους, πλούσιο σε εκδηλώσεις, από 18 έως 21 Μαΐου.Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής επισκέφθηκε το χώρο του μουσείου της Τεγέας συνομίλησε με τα μέλη του "πeripatos" και ενημερώθηκε για την δράση αυτή.Για πρώτη φορά σε μουσείο θα πραγματοποιηθεί escape roomΟ τίτλος του escape room θα είναι "Μουσείο διαφυγής" και αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον, αφού θα γίνει στον εσωτερικό χώρο του μουσείου.


Όπως μας ανέφεραν τα μέλη του "πeripatos", στόχος τους είναι να πραγματοποιούν εναλλακτικές δράσεις, για να προσελκύουν κόσμο και να μην χάνεται το ενδιαφέρον των πολιτών για τα μουσεία.


O Περίπατος είναι μία εταιρεία πολιτισμού, που αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα την πολιτιστική κληρονομιά, την κοινωνία και την βιωσιμότητα. Μέσα από δράσεις που αφορούν στη διαφύλαξη, συντήρηση και ανάδειξη του πολιτισμού, έχει στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ευαισθητοποίηση και ενεργό συμμετοχή του κοινωνικού συνόλου στα πολιτιστικά αγαθά και δρώμενα. Οι δράσεις: 


• Διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς
• Εθνογραφικές έρευνες
• Συμβουλευτικές υπηρεσίες
• Επιμέλεια εκθέσεων
• Επιμορφωτικά Προγράμματα
• Νέες Τεχνολογίες 
• Πολιτιστικές, Γεωπολιτιστικές και Αστικές Διαδρομές 

Τελευταία τροποποίηση στις 20 Μαϊος 2017 %15:%Μάι

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia