Μαΐου 17, 2017

Δ.Παυλής: "Θα υπάρχει έλεγχος στην πάγια προκαταβολή - Τελείωσαν αυτά που γίνονταν παλιά!" (video)

Για τις αντιδράσεις των προέδρων αναφορικά με την πάγια προκαταβολή και το χώρο που ζητούν για τη στέγαση τους μίλησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι επικεφαλής κ.Τζιούμης και κ.Τσιαμούλος ζητώντας απαντήσεις από τον Δήμαρχο Τρίπολης.

«Η Αποκεντρωμένη διοίκηση δικαιώνει τους προέδρους. Δεν μπορεί λοιπόν ο Δήμαρχος να λέει πως θα τους δώσει 500 ευρώ. Πρέπει οι αποφάσεις που παίρνετε κ.Παυλή να βασίζονται σε νόμους. Εσείς όμως βιαστήκατε να πάρετε αποφάσεις που δεν ευσταθούν», ανέφερε ο κ.Τζιούμης.Με τη σειρά του ο κ.Τσιαμούλος πέρα από την πάγια προκαταβολή ζήτησε να μάθει τι σκοπεύει να κάνει ο Δήμος για το αίτημα των προέδρων για την εύρεση χώρου για τη στέγαση τους, καθώς όπως τόνισε αναγκάστηκαν να νοικιάσουν χώρο. «Είναι το μακρύ σας «χέρι» οι πρόεδροι για να μπορούμε να μαθαίνουμε όλοι τι γίνετε στα χωριά. Έχουμε δώσει χώρο σε τόσα σωματεία α και δεν το δίνετε στους προέδρους, που αναγκάστηκαν να πάνε να νοικιάσουν χώρο», τόνισε ο κ.Τσιαμούλος.Στην απάντηση του ο Δήμαρχος ανέφερε πως πλέον δεν θα δίνονται ούτε αυτά τα 500 ευρώ, αν δεν μπορεί κάποιος να δικαιολογήσει την έκτακτη ανάγκη, ενώ τόνισε ακόμα πως θα σταλεί στους προέδρους σχετική εγκύκλιος για το πώς θα δίνονται πλέον αυτά τα χρήματα.


'
Θα αφαιρεθούν και τα 500 ευρώ. Ο νομοθέτης μιλάει για έκτακτες ανάγκες διαπιστωμένες. Θα τους διανεμηθεί εγκύκλιος τις επόμενες ημέρες σε όλους τους προέδρους, για το πώς θα διαχειρίζονται τα χρήματα αυτά. Μέχρι σήμερα απλά ρωτούσαν. Δεν είναι υποχρεωτικό να χαλάσουν τα 500 ευρώ. Θα πρέπει να αποδείξουν την έκτακτη ανάγκη, ανέφερε ο Δήμαρχος, ενώ πρόσθεσε: «Θα εφαρμόσουμε αυτό που λέει ο νόμος. Όπου υπάρχει ανάγκη θα δοθούν και 500 και 1000 ευρώ. Δεν θα ξαναγινει αυτό που γινόταν παλιά!»Τέλος αναφορικά με το θέμα της έδρας δήλωσε: «Για την έδρα δεν υπάρχει χώρος ούτε στο παλιό Δημαρχείο ούτε στο καινούργιο. Να καθίσουμε μαζί να βρουμε έναν χώρο να έχουν την έδρα τους».


Ακολουθεί βίντεο σε λίγο....

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia