Γιώργος Θεοδωρακόπουλος: Πρόταση για την Πάγια Προκαταβολή αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών των Τοπικών Κοινοτήτων

Απριλίου 03, 2017
Η πρόταση του Γιώργου Θεοδωρακόπουλου για την Πάγια Προκαταβολή αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών των Τοπικών Κοινοτήτων

Η πρόταση που κατέθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Πάγια Προκαταβολή αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών των Τοπικών Κοινοτήτων:

1) Να προϋπολογίσουν οι 80 Πρόεδροι του Δήμου μας τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν ετησίως. Είναι πλέον εύκολο λόγο εμπειρίας όλων.

2) Να αθροιστούν κατά τομέα (ασφαλτικά - ηλεκτρολογικά - καθαρισμοί)

3) Να δημοπρατηθούν οι ανάγκες αυτές έτσι ώστε να επιτύχουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερη έκπτωση από τους εργολάβους για το σύνολο των χρημάτων των Πρόεδρων και όχι κάθε ένας ξεχωριστά να αναθέτει τις εργασίες. Έτσι σχεδόν διπλασιάζεται το κεφάλαιο αυτό με την έκπτωση από την δημοπράτηση.

Με τον τρόπο αυτό σχεδόν διπλασιάζουμε τις εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν στα τοπικά διαμερίσματα και αποκτά την μέγιστη διαφάνεια η διαχείριση της παγίας προκαταβολής εκ μέρους των Πρόεδρων.

Επίσης, με αυτό τον τρόπο, σε έκτακτες περιπτώσεις όπως οι περσινές καταστροφικές πλημύρες, θα υπάρχει ένα ταμείο, το οποίο δεν χρειάζεται συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου που θα είναι άμεσα διαθέσιμο σε ελάχιστο χρόνο για το καλό των δημοτών σαν μέτρο αντιμετώπισης των πρώτων αναγκών.

Δυστυχώς ενώ περίμενα να συναινέσουν όλοι Πρόεδροι στο προφανές, πολλοί αντιδρούν επιμένοντας στο να διαχειριστούν τα 1000€ ανεξάρτητα.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia