“Ψήφος εμπιστοσύνης” στο Δημήτρη Βόσνο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με απόφαση του Δημάρχου Τρίπολης , Δημήτρη Παυλή, o κ. Δημήτριος Βόσνος ορίστηκε εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος – Τι σημαίνει όμως ουσιαστικά αυτή η απόφαση;

Τα αντικείμενα που ανέλαβε: 

1. Το συντονισμό δράσεων των Αντιδημάρχων σε διαδικασίες Εκτελεστικής Επιτροπής (υποβοηθητικά του Δημάρχου).
2. Την πραγματοποίηση συσκέψεων είτε με Αντιδημάρχους είτε με εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους είτε με υπηρεσιακούς παράγοντες για το γενικότερο συντονισμό της δράσης τους.
3. Θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων, όπως:

α. Την αποκλειστική αρμοδιότητα σε θέματα του Τμήματος Χωροταξίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών ( σχέδια χωροταξικά και πολεοδομικά, πράξεις εφαρμογής σε επεκτάσεις σχεδίων, πράξεις αναλογισμού, σχέδια πόλης, τροποποιήσεις εγκεκριμένων σχεδίων, καθορισμός οικοδομικών γραμμών, συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών (GIS), Διοικητικά όρια του Δήμου και Τοπικών Κοινοτήτων και κατανομή αντίστοιχων τελών ΑΠΕ, απόκτησης δημοτικών χώρων με απαλλοτρίωση ή εξαγορά και εξωδικαστικοί συμβιβασμοί, θέματα προστασίας κοινόχρηστων – δημοτικών χώρων κλπ.

β. Τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση υλοποίησης όλων των μεγάλων έργων, συγχρηματοδοτούμενων ή μη Ευρωπαϊκών Πόρων, ΠΔΕ, ΣΔΙΤ, κλπ (εκτός από ΣΑΤΑ, τέλος ΑΠΕ, ιδίους πόρους κλπ).

γ. Σε έργα και δράσεις μείωσης ενεργειακής κατανάλωσης, ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, ΣΜΑΚ, θέματα φωτισμού οδών, κοινοχρήστων χώρων κλπ.

Καθώς και σχετικά με το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας

1. Τα θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Δ/νσης Προγραμματισμού, όπως:

α. Σύνταξη και υλοποίηση Προγραμματικών συμβάσεων που συμμετέχει ο Δήμος Τρίπολης
β. Προετοιμασία και υλοποίηση έργων και υπηρεσιακών, Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων, συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ κλπ, που αφορούν το Δήμο Τρίπολης.

• Σχέδια χωρικής ανάπτυξης (ΒΑΑ-ΟΧΕ-CLLD)
• Σχέδια δράσης αειφόρου ενέργειας- υλοποίηση δεσμεύσεων Συμφώνου Δημάρχων.

1. Την ευθύνη οργάνωσης και εύρυθμης λειτουργίας εμποροπανήγυρις Τεγέας

Aξίζει να σημειωθεί πως με αυτή του την απόφαση ο Δήμαρχος Τρίπολης ουσιαστικά αναβάθμισε τον κ.Βόσνο καθώς μπορεί πλέον να είναι άμισθος και χωρίς τον τίτλο του αντιδημάρχου, αλλά ανέλαβε μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων και τον συντονισμό όλων των αντιδημάρχων, γεγονός που δείχνει την εμπιστοσύνη που τρέφει ο Δήμαρχος στο πρόσωπο του αλλά και την αναγνώριση των ικανοτήτων του.

Από αντιδήμαρχος λοιπόν έγινε θα μπορούσε να πει κανείς το … δεξί χέρι του Δημάρχου, καθώς η παραχώρηση των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων μεταφράζεται και ως μια «ψήφος εμπιστοσύνης» στο πρόσωπο του.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο