Μαρτίου 14, 2017

ΔΕΥΑΤ: "Κατάλληλο το νερό στη Βλαχοκερασιά και τις γύρω περιοχές" (video)

Απαντήσεις για το εάν υπάρχουν ή όχι προβλήματα με το νερό στη Βλαχοκερασιά και τις γύρω περιοχές έδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης χημικός από τη ΔΕΥΑΤ.

Στο νερό στη Βλαχοκερασιά και τις γύρω περιοχές υπάρχει συγκέντρωση σε σίδηρο και μαγγάνιο, χωρίς όμως να υπάρχει μικροβιολογικό θέμα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο χημικός, ενώ συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα για την υγεία των πολιτών. Το θέμα είναι μόνο πρακτικό, καθώς θολώνει το νερό. Φέτος υπήρχαν προβλήματα και με τις γεωτρήσεις όπου λόγω της γεωλογικής δομής θόλωναν τα νερά»
Στη συνέχεια απαντώντας στο εάν υπάρχει λύση για να βελτιωθεί το πρόβλημα τόνισε: «Με τα μέσα που έχει η ΔΕΥΑΤ δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει, παρά μόνο με μια μεγάλη επένδυση. Επίσης ξεκινώντας τέτοιες δουλειές, χρειάζεται για μεγάλο διάστημα συνεχής επίβλεψη, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει μεγαλύτερη ζημιά. Όλη η ευρύτερη περιοχή από Τεγέα έως Μαυρόγιαννη και Πηγαδάκια έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, είναι δηλαδή θολό το νερό, αλλά επαναλαμβάνω δεν υπάρχει θέμα για την υγεία των πολιτών».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 21:44

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia