“Άσπρη” μέρα για τους φοιτητές; – Οι εξελίξεις για το δρόμο που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το θέμα της κατασκευής του δρόμου που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο Τρίπολης έθεσε επι τάπητος η επικεφαλής της Μαντινειακής Συμπολιτείας κα. Αντωνία Γιαννούλη – «Δρομολογείται ήδη αυτό το θέμα και σε επικοινωνία που είχα με την Περιφέρεια έδειξαν πρόθυμοι να αναλάβουν εξ ολοκλήρου το κόστος για την κατασκευή του δρόμου και τον φωτισμό», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε στην απάντηση του ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Δημήτρης Παυλής:

Ο συγκεκριμένος δρόμος δεν έχει καν φωτισμό και μπορώ να πω πως μοιάζει μόνο με αγροτικό δρόμο. Είναι ένα έργο που το έχει ανάγκη η πόλη μας γιατί αυτή η εικόνα δεν μας τιμά.

Είναι η δόμηση εκτός σχεδίου και αυτό δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων που είναι δύσκολο να διευθετηθούν. Έχει γίνει μια μελέτη και έχει βγει μια απόφαση επί Κοτσιάνη. Υπάρχει μια μελέτη αυτού του δρόμου, πολύ αξιόλογη. Έχουν βγει και κάποιες αποζημιώσεις που έπρεπε να δοθούν, αλλά τόσα χρόνια έχει μείνει στάσιμο το θέμα αυτό.

Θα σας ενημερώσω όμως για το τι έχουμε κάνει εμείς. Είναι περίπου 40 οι ιδιοκτήτες που εφάπτονται οι ιδιοκτησίες τους σε αυτό το δρόμο. Εχουμε λοιπόν πάρει το σχεδιασμό αυτό και έχουμε συμφωνήσει σχεδόν με τους μισούς ιδιοκτήτες. Όταν φτάσουμε σε ένα ποσοστό συμφωνιών 80 τοις εκατό θα το σπάσουμε το έργο σε κομμάτια και θα αρχίσει να ανοίγει ο δρόμος. Έχω μιλήσει με την περιφέρεια και δηλώνουν πρόθυμοι να το αναλάβουν εξ’ ολοκληρου το έργο (δρόμος και φωτισμός) . Υπάρχει ο μπούσουλας και γίνεται δουλειά. Προχωράμε και ευχόμαστε να βάλουν πλάτη και οι υπόλοιποι και να παραχωρήσουν τα κομμάτια που χρειαζόμαστε.

Δεν θέλουμε να μας τα χαρίσουν τα κομμάτια που απαιτούνται για να κατασκευαστεί ο δρόμος. Πρέπει να ξέρουν πως μέσα από αυτή τη διαδικασία παίρνουν υπεραξία τα ακίνητα τους. Υπάρχει και μια άλλη άποψη, να χρειαστεί δηλαδή αντί να υπολογιστούν στη συνεισφορά γης να πρέπει να αποζημιωθούν. Θα το δούμε αυτό…

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο