Μνήμες από τραγούδια, χορούς και έθιμα της περιοχής στο ΚΑΠΗ Τρίπολης (pics/video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης” σε συνεργασία με τα τοπικά παραρτήματα  του Λυκείου Ελληνίδων πραγματοποίησε την Παρασκευή στον χώρο του Κ.Α.Π.Η. Τρίπολης στην πλατεία Βαλτετσίου συνάντηση του καθηγητή Λάμπρου Λιάβα, παρουσιαστή της εκπομπής “το Αλάτι της γης”, με τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Τρίπολης στo πλαίσιo εκπαιδευτικών δράσεων για την Ελληνική μουσική παράδοση.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/F0CI1brb0wU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση με τα μέλη του Κ.Α.Π.Η για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής.

Αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τρίπολης κ.Θεόδωρος Καραλής ο οποίος καλωσόρισε τον κ.Λιάβα, ενώ στη συνέχεια ζήτησε από τα μέλη του ΚΑΠΗ να του δώσουν όλες τις πληροφορίες που έχουν γύρω από θέματα που αφορούν στα τραγούδια, τη μουσική και τα έθιμα της Αρκαδίας. 

Με τη σειρά του ο κ.Λιάβας εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην Τρίπολη, ενώ ανέφερε: “Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βρίσκομαι στην Τρίπολη και την Αρκαδία, μια περιοχή με πλούσια παράδοση. Πριν δυο μέρες στην Αθήνα στο χώρο που γυρίζουμε την εκπομπή είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε πέντε ομάδες από την Τρίπολη για το αφιέρωμα μας στην Αρκαδία το οποίο θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε στις 26 του μήνα”

Επιπλέον πρότεινε στα μέλη των ΚΑΠΗ (Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων) να τα μετονομάσουν σε … λέσχες δημιουργικής ωριμότητας, καθώς όπως τόνισε οι ηλικιωμένοι δεν είναι απροστάτευτοι για να χρειάζονται κέντρα προστασίας!

Τέλος τόνισε πως στόχος αυτών των επισκέψεων είναι να ευαισθητοποιήσουν όσο τον δυνατόν περισσότερο κόσμο για τη δύναμη και τη σημασία της δημοτικής μας μουσικής. “Το σύνθημα μας είναι… τούτο τον κόσμο που είμαστε, άλλοι τον είχαν πρώτα, τώρα τον έχουμε εμείς και άλλοι τον καρτεράνε”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

{gallery}kapi_alati{/gallery}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΤΡΙΠΟΛΗ – Ηλικιωμένοι τραγούδησαν στον παρουσιαστή της εκπομπή το “Αλάτι της γης” (pics/video)

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο