Διχογνωμία για τον Τοπικό Αστυνόμο στο Λεβίδι – Που θα στεγάζεται…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ελληνική Αστυνομία θα εφαρμόσει τον Τοπικό Αστυνόμο στην Τ.Κ Λεβιδίου. Το προεδρικό διάταγμα που αναφέρεται σε αυτό το θεσμό προϋποθέτει την παραχώρηση χώρου και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

Το θέμα συζητήθηκε – εκτός ημερήσιας διάταξης – στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Στην εισήγηση του ο αντιδήμαρχος κ.Παπαδημητρίου ζήτησε να παραχωρήσει ο Δήμος για δωρεάν χρήση το κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Αφων Παναγιώτη Ζη και Ιωάννη Κωνσταντόπουλου στην τοπική κοινότητα Λεβιδίου (εκεί που ήδη στεγάζεται το Α.Τ Λεβιδίου), και να καλύψει και τα όποια λειτουργικά έξοδα προκύψουν από τη συγκεκριμένη χρήση (ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ).

Κατά τη συζήτηση του θέματος υπήρξαν ενστάσεις από μέλη της αντιπολίτευσης αναφορικά με το χώρο και το κόστος λειτουργίας του για ένα μόνο άτομο και αντιπροτάθηκε χώρος στο δημαρχείο Λεβιδίου.

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε:

Ο θεσμός του τοπικού αστυνόμου έχει σχέση με διοικητικά ζητήματα και ο αστυνομικός δεν θα έχει επιχειρησιακή δυνατότητα.

Σε συζήτηση που έγινε στο υπουργείο δεν δέχονταν κουβέντα για τοποθέτηση τοπικού αστυνόμου στην Τεγέα, γιατί απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από την Τρίπολη.

Μιλήσαμε για δυο κινητές μονάδες ΟΠΚΕ(Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος). Η μια μονάδα λειτουργεί ήδη. Ζητάμε να υπάρξει και μια δεύτερη διαδρομή για να καλύπτονται όλοι, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα δεύτερο όχημα. Σήμερα με επισκέφθηκε ο αστυνομικός διευθυντής Αρκαδίας κ.Καμπύλης και ζήτησε ένα δεύτερο όχημα. Βρήκα αυτοκίνητο στο ΟΔΔΥ (Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού) και περιμένουμε το τελικό ΟΚ για να το πάρουμε. Το κόστος του είναι γύρω στις 4.000 ευρώ. Αυτό που ζήτησα από τον αστυνομικό διευθυντή Αρκαδίας είναι να το βάψουν στα χρώματα τους . Θα ανήκει σε αυτούς και δεν θα έχουμε άλλη επιβάρυνση.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του τοπικού αστυνόμου στο Λεβίδι, δεν υπάρχει χώρος στο Δημαρχείο Λεβιδίου. Εμείς έτσι και αλλιώς πληρώναμε τα έξοδα στέγασης για το Αστυνομικό Τμήμα Λεβιδίου και επομένως μπορεί να μείνει στο συγκεκριμένο κτίριο και να επιβαρυνθούμε μόνο επιπλέον το λογαριασμό τηλεφώνου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία την επιλογή του χώρου όπου ήδη στεγαζόταν το ΑΤ Λεβιδίου, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να ψηφίζει “κατά” και να τίθεται υπερ της πρότασης του Γιάννη Σμυρνιώτη να χρησιμοποιηθεί ένας χώρος στο Δημαρχείο Λεβιδίου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο